PROTIĆ, SPS: Podizanje ratne zastave BiH na Vlašiću – najnovija provokacija

Datum:

Share post:

Nakon što je na Vlašiću podignuta ratna zastava BiH u sklopu manifestacije “Dani pobjede, dani ponosa”, član predsjedništva Socijalističke partije Srpske – SPS Slobodan Protić izjavio je da podizanje takve zastave, pod kojom su izvršeni mnogobrojni zločini, predstavlja najnoviju provokaciju i uvredu za srpski narod.

“Nažalost, ni nakon skoro 30 godina od završetka ratnih sukoba strasti u BiH ne miruju, te se ponovo održavaju neprimjerene manifestacija kao ova na Vlašiću, čiji je cilj zastrašivanje srpskog naroda. Paradoksalno stanje bošnjaka oslikano je u privrženosti zastavi na kojoj se nalazi grb Kotromanića, srpske vladarske porodice iz srednjeg vijeka, koja je vladala ovim krajevima”, izjavio je Protić.

Kenan Dautović, načelnik opštine Travnik, izjavio je danas prilikom podizanja pomenute zastave da će svi bošnjaci beskompromisno braniti BiH ukoliko bude potrebe za tim.

“Umjesto da se svi zajedno posvetimo jačanju privrede i rastu blagostanja i životnog standarda naših građana, mi nažalost svjedočimo kontinuiranim provokacijama usmjerenim protiv Republike Srpske i srpskog naroda. Niko iz FBiH ne treba da se čudi što mi energično branimo prava i nadležnosti Srpske, jer nam je potpuno jasno šta bi se sa Srpskom desilo kada bi se pitalo isključivo Sarajevo”, jasno je poručio Protić.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Svečano otvaranje košarkaškog terena na stadionu Radnika

U sklopu stadiona Radnik u Bijeljini obnovljen je i stavljen u upotrebu za našu djecu i omladinu sportski...

BIJELJINA: Zvijezda 09 pobjednik u Laktašima

Gosti iz Semberije su konačno prekinuli niz poraza. U Premijer ligi im ne cvjetaju ruže, ali su u...

BIJELJINA: Radnik izbacio Borac iz Kupa Republike Srpske

Radnik izbacio Borac iz Kupa Republike Srpske Fudbaleri Borca neće imati priliku da odbrane trofej Kupa "Dr Milan Jelić"...

Korisnici Dnevnog centra za djecu u riziku u Bijeljini organizovali priredbu povodom Dječije nedjelje (foto)

Tradicionalno, prve sedmice oktobra, djeca iz Dnevnog centra za djecu u riziku Centra za socijalni rad Bijeljina, obilježavaju...