PROTEST STEVE LAZIĆA, vlasnika BP ''Dragstes'' ispred ''Elektro-Bijeljine'' (foto,video)

Datum:

Share post:

Stevo Lazić, vlasnik BP „Dragstes“, danas je protestovao ispred „Elektro-Bijeljine“ protiv „Nešković“ kompanije. Kako Lazić kaže, već određeno vrijeme BP „Dragstes“ ima ogromnih problema sa „Nešković“ kompanijom i da su ljudi došli do neuredne dokumentacije.

„Moj pokojni otac je bio privatnik, a ja sam naslijedio njegov posao i ostalu imovinu. Više puta smo se obraćali i „Elektrodistribuciji“ da je došlo do greške i izdavanja saglasnosti prema kompaniji „Nešković“. Oni nisu imali sluha prema našim obraćanjima. Samo su nas pismeno obavještavali par puta. Imamo „Izjašnjavanje o vlasništvu nad DV 10 kV“ od 7. novembra, gdje oni nama kažu „Lazić u Gornjem Crnjelovu koja je u vlasništvu Dragstes DOO“ .

Dalje, kompanija „Nešković“, 28.1.2020. godine opet kida dalekovod i ruši, gdje izlazi opštinska inspekcija Grada Bijeljina i nalaže vraćanje u prvobitno stanje i kontrolu izdavanja saglasnosti „Elektro-Bijeljini“.

Tada je „Elektro“ je vratila u prvobitno stanje. Kompanija „Nešković“ je opet 13. maja počupala naš dalekovod, ali nam dosad niko ne izlazi u susret“, rekao je Lazić.

 
On ističe da im niko ne izlazi u susret i da od tada, poslije 40 godina, nemaju struju već rade sa agregatom. Lazić dodaje da im je „Elektro-distribucija“ navela da će, ukoliko otklone kvar na dalekovodu, doći da ih ponovo priključe na mrežu.

„Kako ja sam da vratim u prvobitno stanje koje je uplanjeno od 1995. godine, gdje je to moj pokojni otac radio mnogo godina. „Elektrodistribucija“ trenutno nudi da prebacim struju od „Termoelektrane“ do Crnjelova o trošku narodnih para. Po ovome što smo dosad vidjeli, oni razbacuju društvene pare i mi ne bi došli u ovu situaciju kad bi trošili svoj novac. Više puta smo se obraćali, ništa nisu sporili. Kad je ranije došlo do kidanja, oni su sanirali istog momenta ne pozivajući se tad u tom periodu na član Zakona. Sad kažu – kad mi osposobimo dalekovod, da će nas priključiti“, objašnjava Lazić.

Lazić navodi da je struja ugašena po nalogu Dragiše Maksimovića, a da je v.d. direktor „Elektro-Bijeljine“ Vaso Arsenović bio 13. maja na licu mjesta, gdje ga Lazić lično pitao na osnovu čega ih skida s mreže i da na to nije dobio odgovor.
„Danas pojedinci dolaze i ruše kako ko želi. Ja dalje nastavljam borbu, sve dok ne vratim imovinu pokojnog oca u prvobitno stanje“, zaključio je Lazić.
 
Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

AGRO SAVJET: Starinski lijek idealan za jetru i holesterol

Ova biljka jača rad svih žlijezda, daje snagu, obara holesterol, jača mišiće, pomaže kod klonulosti, a poznata je...

Današnje CIJENE voća, povrća i cvijeća na ZELENOJ PIJACI u Bijeljini

Cijene voća i povrća na Zelenoj pijaci u Bijeljini NAZIV PROIZVODA J.mjere CIJENA KROMPIR kg 2,50 KM CRNI LUK kg 2,50 KM BIJELI LUK kg 8,00 KM PASULJ kg 6,00 KM PAPRIKA CRVENA kg 5,00 KM PAPRIKA...

U Bijeljini rođena JEDNA BEBA

U porodilištu bolnice „Sveti Vračevi“ u Bijeljini u protekla 24 časa rođena je jedna djevojčica. Broj rođenih i upisanih...

SERVISNE INFORMACIJE za 29. mart: Prekidi u snabdijevanju vodom i električnom energijom

Zbog otklanjanja kvarova na vodovodnoj mreži i priključenja novog korisnika na vodovodnu mrežu, danas će, u vremenu od...