Protest novinara u Banjaluci

Datum:

Share post:

– Ne smijemo dozvoliti da ljudi koji časno i pošteno rade svoj posao sa strahom idu kući i osvrću se da li će ih iko napasti. Novinari su samo sluge narodu i nikome više, to mora biti svima jasno, rekao je novinar BN TV Vladimir Kovačević.

Desetine novinara okupilo se danas ispred Kluba novinara u Banjaluci kako bi skrenuli pažnju institucijama da što prije moraju rasvijetiliti napad na novinara BN televizije Vladimira Kovačevića. 

Novinari neće nijemo posmatrati kako se ugrožavaju medijske slobode i nekažnjeno napadaju novinari, rekao je predsjednik Kluba novinara Banjaluka Siniša Vukelić na protestnom okuljanju novinara.

Klub novinara će nastaviti da insistira da se otkrije razlog napada, te zvanično pozivaju da se na sjednici NS RS  raspravlja o krivičnom zakonu i bezbjednosti novinara.

Kovačević je izrazio sumnju da će slučaj pokušaja njegovog ubistva biti riješen i dodao da su policajci koji žele da se slučaj riješi naišli na zid. On je dodao da nastavlja raditi svoj posao i da se ne boji, ali da se okreće oko sebe kada naveče ide kući.

Kovačević i Vukelić su ukazali na to da nije raspisana međunarodna potjernica za drugim napadačem iako se zna da je on van zemlje što, kako kažu, ukazuje na sumnju da li se slučaj rješava.

Podsjetili da se danas navršila čitava decenija od ubistva banjalučkog inžinjera Milana Vukelića i da njegove ubice nisu otkrivene, te su pitali treba li da se i slučaj Kovačević tako okonča.

Bh novinari su uputili pismo podrške, u kojem navode da je nedopustivo da se napad na novinara Vladimira Kovačevića nije riješio ni dva mjeseca nakon što se dogodio.

”Ovo izaziva sumnju da li institucije žele da riješe ovaj slučaj koji je i pokušaj ubistva i mora biti rasvijetljen”, navedeno je u pismu podrške.

Podsjetimo, napad se desio 26. avgusta ove godine i policija je identifikovala dva napadača, od kojih je jedan u pritvoru i brani se šutnjom, dok je drugi još u bjekstvu.

BN TV
Foto: Srpskainfo

Izvor: www.rtvbn.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Na pragu nove građevinske sezone kvadrat stana mogao bi da bude skuplji i do 20 odsto

U Bijeljini u posljednje dvije godine nisu zabilježeni smanjena potražnja, niti pad cijena stanova. Naprotiv, rast cijena nekretnina...

Održana proširena sjednica GrO SNSD Bijeljina

Večeras je održana proširena sjednica GrO SNSD Bijeljina Kroz više diskusija u demokratskoj i pozitivnoj atmosferi, obrađeno je više...

KMF “Radnik MD Shop” u polufinalu Kupa BiH

KMF "Radnik MD Shop" u polufinalu Kupa BiH Izgleda da mostarska klima odgovara futsalerima iz Bijeljine. Večeras je KMF...

KABINET GRADONAČELNIKA: Bijeljinski fudbalski savez da izađe iz ofsajda! (foto)

Saopštenje za javnost Kabineta gradonačelnika Bijeljine prenosimo u cjelosti: Opštinski fudbalski savez (OFS) Bijeljina nastavlja sa kabadahijskim ponašanjem, igrajući...