Prosječna plata u decembru u BiH 1.297 KM

Datum:

Share post:

Prosječna mjesečna isplaćena neto plata po zaposlenom u pravnim licima u BiH u decembru prošle godine iznosila je 1.297 KM i nominalno je niža za 0,5 odsto, a realno za 0,3 odsto u odnosu na prethodni mjesec.

U odnosu na decembar 2022, prosječna isplaćena neto plata nominalno je viša za devet odsto, dok je realni indeks bio veći za 6,6 odsto, objavila je Agencija za statistiku BiH.

U informacijama i komunikacijama isplaćena neto plata u decembru iznosila je 1.902 KM, u finansijskim i djelatnostima osiguranja 1.892 KM, a u proizvodnji i snabdijevanju električnom energijom, gasom, parom i klimatizaciji 1.799 KM.

U pružanju smještaja, te pripremi i usluživanju hrane, prosječna isplaćena neto plata u posljednjem mjesecu lani iznosila je 852 KM, u građevinarstvu 972 KM, a u trgovini na veliko i malo, te popravci motornih vozila i motocikala 1.031 KM.

Prosječna mjesečna bruto plata po zaposlenome u pravnim osobama u BiH za decembar 2023. iznosila je 2.004 KM, što pokazuje nominalan pad za 0,4 odsto, a realno manja za 0,2 odsto u odnosu na novembar iste godine.

Prosječna mjesečna isplaćena bruto plata za decembar lani u odnosu na isti mjesec 2022. godine nominalno je viša za 9,5 odsto, dok je realni indeks bio veći za 7,1 odsto.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: srna.rs

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

U bijeljinskoj Bolnici otvorena još jedna angio sala (foto, video)

Danas je u bijeljinskoj Bolnici "Sveti Vračevi" otvorena još jedna angio sala. Svečana ceremonija počela je u 12.00...

ELEKTRO BIJELJINA: U srijedu remont TS „Kravica“, bez električne energije oko 1.300 kupaca

Saopštenje Elektro Bijeljine prenosimo u cjelosti: "U sredu 17. aprila 2024. godine, radnici „Elektro-Bijeljine“ izvodiće radove na godišnjem remontu...

Zbog „Međunarodne biciklističke trke Beograd – Banja Luka 2024“ 18. aprila obustava saobraćaja u pojedinim ulicama

Saopštenje PU Bijeljina prenosimo u cjelosti: "Povodom održavanja ,,Međunarodne biciklističke trke Beograd – Banja Luka 2024“ i prolaska učesnika...

Umrla baka Draginja (95): Preživjela tifus i Jasenovac (foto)

Na praznik Prepodobnog Tita Čudotvorca, 15. april 2024. preminula je Draginja (Nikole) Balać. Baka Draga, rođena Kukić, rođena je...