Fejsbuk status Gradonačelnika Bijeljine Ljubiše Petrovića prenosimo u cjelosti:

„Upravo je završena sjednica Kriznog štaba za vanredne situacije i proglašena je Elementarna nepogoda na teritoriji našeg grada, prouzrokovana djelovanjem olujnog nevremena.

Odlučeno je da se u punom obliku i kapacitetu aktivira Gradski štab civilne zaštite radi rukovođenja akcijama zaštite i spasavanja na području grada.
Prioritetni zadaci Gradskog štaba su:
– sveobuhvatna procjena novonastale situacije na području grada i na osnovu te procjene preduzimanje mjera, zadataka i aktivnosti
– koordinacija sa Republičkom upravom civilne zaštite i puna saradnja sa svim subjektima od značaja za akciju zaštite i spasavanja
organizovanje 24h dežurstva u Gradskom štabu
– redovno informisanje javnosti i cjelokupnog stanovništva
Pored aktivacije Gradskog štaba donijeta je odluka da javna preduzeća, Teritorijalna vatrogasna jedinica, samostalni privrednici koji obavljaju djelatnost od značaja za provođenje mjera zaštite i spasavanja dužna su da se maksimalno angažuju na poziv Gradskog štaba u cilju saniranja posledica nastalih elementarnom nepogodom. Takođe Mjesne zajednice su dužne da prate situaciju na svom području i sarađuju sa Gradskim štabom. 
Poslati su zahtjevi za podršku i pomoć Gradu Bijeljina na sljedeće adrese:
Vlada Republike Srpske/ premijeru Republike Srpske
Ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva
Kompenzacioni fond (Predsjedniku Upravnog odbora)
– Predsjedništvo Bosne i Hercegovine (naslovljeno na ruke sva tri člana Predsjedništva)
Savjetu ministara Bosne i Hercegovine (Predsjedavajući i dva člana)
Očekujemo hitnu reakciju svih predstavnika republičkog i državnog nivoa, ponavljam da se ovdje ne radi o podršci Ljubiši Petroviću ili bilo kom pojedincu već narodu Republike Srpske/Bosne i Hercegovine koji je pretrpio veliku štetu, čija je egzistencija ugrožena a privreda cijele Republike Srpske kao i Bosne i Hercegovine je pretrpjela veliku štetu koja će se odraziti na život svih naših građana, ne samo Bijeljine i Semberije već cijele države!
Svi zajedno moramo pokazati odgovornost i složno se izboriti sa ovim problemom i nesrećom koja nas je zadesila! 
U ovom trenutku sam na putu ka domaćinstvima radi obilaska terena, javnost će o svakom koraku, inicijativi i djelovanju Grada biti obavještena ali isto tako ćemo redovno objavljivati i informacije o akcijama sa republičkog i državnog nivoa za koje iskreno očekujemo da neće izostati!

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име