DR JANKOVIĆ: Dva pacijenta zadržana na liječenju, na objektima Bolnice nevrijeme pričinilo značajnu štetu (foto, video)

Datum:

Share post:

U Bolnici „Sveti Vračevi“ u Bijeljini u protekla 24 časa su imali 86 pacijenata za pregled, od čega 23 pacijenta sa povredama od nevrijema koje je bilo sinoć pogodilo Semberiju.

„Ta 23 pacijenta su mahom bili hirurški pacijenti i svi su zbrinuti, a od njih su dva pacijenta zadržana na daljem liječenju, opservaciji u Bolnici. Ostali pacijenti su pušteni kući sa adekvatnom terapijom, odnosno nakon dijagnostike pušteni su na kućno liječenje i da dolaze na dalju kontrolu kod nas“, rekao je doktor Nemanja Janković, pomoćnik direktora bijeljinske Bolnice.

Kako kaže, pričinjena je značajna šteta na objektima stare bolnice, dok je na objektu nove bolnice manja materijalna šteta koja je sada u fazi sanacije.

„Što se tiče objekata stare bolnice, oštećen je objekat starog antituberkuloznog dispanzera i zgrada stare pulmologije. Pričinjena je značajna materijalna šteta i sanacija je u toku. Trebaće jedan period da se sve kompletno sanira. Bitno je istaći da ni u jednom momentu nije došlo do usporavanja ili zaustavljanja rada Bolnice, odnosno nepružanja rada pacijenata. Sve je besprekorno funkcionisalo i ni u jednom momentu pacijenti nisu bili ugroženi ili u opasnosti. Sada nam ostaje da saniramo štetu koju imamo i da li vidimo da li ćemo od relevantnih institucija imati određenu pomoć ili stimulaciju oko saniranja štete“, objasnio je dr Janković.

Pacijenti koji su zadržani na liječenju nisu životno ugroženi, a od njih jedan ima teže tjelesne povrede, a drugi povrede koje su u fazi dijagnostike. Što se tiče pacijenata koji su pušteni na kućno liječenje, svi imaju standardne povrede – posjekotine, nagnječenja mekih tkiva, padovi, uganuća, iščašenja i slično.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Apple objavio zašto se iPhone 15 pregrijava

Kompanija Apple saopštila je šta izaziva probleme sa pregrijavanjem nove iPhone serije. Kako kažu iz "jabuke", u pitanju je...

AGRO SAVJET: Počinje sezona jabuka – Kako da ne izgube hrskavost i slatkoću

Kraj ljeta i početak jeseni znači i smjenu voća i povrća i dolazak sezone jabuka. Najbolje vreme za uživanje...

Srpska bogatija za 22 bebe: U porodilištima rođeno 13 dječaka i 9 djevojčica

U Republici Srpskoj u protekla 24 časa rođene su 22 bebe, 13 dječaka i devet djevojčica, rečeno je...

Današnje CIJENE voća, povrća i cvijeća na ZELENOJ PIJACI u Bijeljini

Cijene voća i povrća na Zelenoj pijaci u Bijeljini NAZIV PROIZVODA J.mjere CIJENA KROMPIR kg 2,50 KM CRNI LUK kg 2,50 KM BIJELI LUK kg 8,00 KM PASULJ kg 6,00 KM PAPRIKA CRVENA kg 4,00 KM PAPRIKA...