Profesorica iz Bijeljine među 10 najinovativnijih u BiH

Datum:

Share post:

U organizaciji Centra za obrazovne inicijatice “Step by step” u Narodnom pozorištu u Sarajevu sinoć je održana dodjela nagrada za inovativne nastavnike. U kategoriji Predmetni nastavnici u srednjim školama, jedna od 10 nominovanih bila je i profesorica Marjana Đorđić iz bijeljinske Ekonomske škole.

Naziv njene prakse je "Nauči, primjeni naučeno i opet nauči". Marjana je na vrlo kreativan i interesantan način razvila i ojačala svijest mladih da prepoznaju i spriječe nasilje u partnerskim adolescentskim vezama, priređujući performans pod nazivom "Kad ljubav boli".

– Nastojim da svaki moj učenik otkriva svoje unutrašnje dijete kroz kreativan rad i igru. To je ono što nas oplemenjuje i razvija svijest o poštovanju i uvažavanju sebe i drugog. Kreativnost, inovativnost i potrebu da budu drugačiji, kao i želju da idu putem koji nije utaban je nešto što najviše cijenim kod svojih učenika, rekla je Marjana između ostalog o svojim pedagoškim uvjerenjima.

TESTNA REKLAMA

Inicijativu za dodjelu godišnje nagrade za inovativne vaspitače i vaspitačice je pokrenuo CEI Step by Step u 2016. godini.

Cilj dodjele godišnje nagrade je prepoznati i promovisati one pojedince i pojedinke koji daju nemjerljiv doprinos razvoju vaspitanja i obrazovanja, predane i posvećene profesionalce koji svaki dan u vrtiću ili školi pretvaraju u čarobnu avanturu učenja i otkrivanja.

Izvor: bijeljina.org

 

 

 

Novi komentar

Komentara

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

BOGDAN BOĆA RANKIĆ – Jedan od svijetlih sinonima fudbala u Dvorovima i Semberiji

Jedan od svijetlih sinonima fudbala u Dvorovima i Semberiji. Fudbal je zavolio kao mali dječak i skupa sa svojim...

Advokati u Srpskoj najavili štrajk zbog porodičnog zakona

Advokati u Republici Srpskoj najavili su štrajk ukoliko se iz nacrta Porodičnog zakona ne izbriše odredba koja notarima...

HOŠIĆ, ZVIJEZDA 09: OČEKUJEM DOBRU UTAKMICU IAKO IMAMO 4-5 POVRIJEĐENIH IGRAČA

Ekipa Zvijezde 09 u trećem kolu gostuje ekipi Krupe na Vrbasu. Pred današnjih put šef stručnog štaba Zvijezde...

“RADI U KORIST SDA” Selak poručio da je djelovanje Turkovićeve protivno Ustavu BiH

Postupci Bisere Turković nikako ne odražavaju pravu sliku i stanje u BiH, već je njeno djelovanje isključivo u...