PROF. DR MAKSIMOVIĆ NAKON PREDAJE DUŽNOSTI DIREKTORA: Bolnicu ostavljam stabilnu u svakom smislu

Datum:

Share post:

Saopštenje prof. dr Zlatka Maksimovića, a vezano za predaju dužnosti direktora Bolnice „Sveti Vračevi“ u Bijeljini prenosimo u cjelosti:

„Poštovani,

S obzirom da danas predajem dužnost direktora  JZU Bolnice  “Sveti Vračevi”, osjetio sam potrebu da se obratim ovim saopštenjem.

Bijeljinskom bolnicom sam rukovodio manje od 4 godine. U najvećem dijelu u vanrednim uslovima, prvenstveno vezane za Kovid, ali i druge situacije. Radio sam najbolje što znam, uložio svu svoju energiju i mislim da sam zajedno sa saradnicima postigao zavidne rezultate.

Bolnicu ostavljam stabilnu, i finanasijski, i kadrovski i u svakom drugom smislu, odnosno, višestruko puta jaču nego što sam je zatekao. Koliko sam mjeseci radio, toliko sam i plata isplatio. Naravno sa svim doprinosima i ostalim obavezama, kako sam i ranije radio kao direktor Doma zdravlja Bijeljina. Druge finansijske benefite koji su imali, znaju zaposleni.

Mnogo smo uspješnih projekata završili. Od uvođenja stalnog rada angio sale, izgradnje nove angio sale, pejsmejker centra, centra za elektrofiziologiju, nabavke opreme, skupih aparata. Drugim riječima, bolnica od opreme ima sve.  Prije manje od 4 godine, zatekao sam jedan ispravan skener i jedan neispravan magnet. Za sobom ostavljam tri skenera i dva magneta. To nema nijedna bolnica u Republici Srpskoj i BiH, a prema mojim saznanjima niti u okruženju. Inače, sva oprema u bolnici je posljednje tri godine u ispravnom stanju. Šta je još sve urađeno, narod vidi. Za one koji ne žele da vide – ne vrijedi ni pisati.

Svoju smjenu ne doživljavam, kao poraz, već poraz onih koji su konstantno pokušavali i uspjeli da me smijene.

Nije uzalud ona narodna da u svakom zlu ima i nešto dobro, tako i u ovom nečasnom činu moje smjene postoji spoznaja koja me čini srećnim. Za dobar dio zaposlenih sa kojima sam imao korektan, čisto poslovni odnos, rukovodilac – zaposleni, zatečen sam emocijom, često i očiju punih suza, kao i otvorenom podrškom.Ta ljudskost čini me ponosnim  na  ono što ostavljam iza sebe. Sve ostalo je politika, nebitno i prolazno. Na žalost uglavnom na štetu ustanove, Semberije, pa i Republike Srpske.

Zbog svega ovoga, ja ponosno, podignute glave idem dalje. Snagu mi daje i velika podrška građana koju dobijam u posljednje vrijeme.

Kolegama u bolnici želim da nastave tamo gdje sam ja stao i da bolnicu vode uspješnim putem kojim je išla proteklih godina.

S poštovanjem,

Prof. dr sci med. Zlatko Maksimović“

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

STEVANDIĆ: „Sutra konačna odluka o izborima, opozicija od početka radila sa Šmitom“

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić rekao je da će konačna odluka o nastupu na lokalnim izborima...

DODIK: „Kukavički čin opozicije“

SNSD se odazvao pozivu na današnji sastanak, jer je zainteresovan za sudbinu Republike Srpske. Rekao je to lider SNSD...

Snažno nevrijeme pogodilo dijelove BiH

Snažno nevrijeme praćeno grmljavinom, jakim vjetrom i gradom pogodilo je okolinu Mrkonjić Grada, Kneževa, Bugojna i Viteza. Prema najavama,...

Upis na fakultet ili srednju školu, jedna od najvažniji odluka u životu: Prema istraživanju, ovo su najtraženija zanimanja u BiH

Federalni zavod za zapošljavanje želi podsjetiti na rezultate istraživanja tržišta rada 2023/2024, koje je realizovano tokom septembra i...