Svetosavska akademija u Bijeljini je održana u organizaciji Eparhije zvorničko-tuzlanske i uz blagoslov Njegovog preosveštenstva episkopa Fotija, a u programu su nastupili učenici Gimnazije “Filip Višnjić”, Muzičke škole “Stevan Stojanović Mokranjac” i hor “Sveti Đorđe” iz Bijeljine, a istoj je prisustvovao i prof.dr Zlatko Maksimović.

-Počastvovan sam prisustvom na Svetosavskoj akademiji, održanoj u Eparhijskom domu pod pokroviteljstvom Eparhije zvorničko tuzlanske i Gimnazije “Filip Višnjić”, izjavio je direktor bijeljinska bolnice prof.dr Zlatko Maksimović.

Maksimović ističe da je svečanost posvećena Svetom Savi, srpskom prosvetitelju, bila ne samo mjesto duhovnog okupljanja, već i prilika da se podsjetimo veličine njegovog doprinosa srpskoj kulturi i obrazovanju.

-Posebnu zahvalnost iskazujem prema Njegovom Preosveštenstvu episkopu zvorničko-tuzlanskom Gospodinu Fotiju za svu dosadašnju podršku bijeljinskoj bolnici uz obavezu nastavka odlične i lične i profesionalne saradnje  sa Srpskom pravoslavnom crkvom, rekao je direktor JZU Bolnica ’’Sveti Vračevi’’, prof.dr zlatko Maksimović.

Održana Svetosavska akademija u Bijeljini (foto)

Maksimović je na kraju izrazio zahvalnost organizatorima na njegovanju srpske kulture i tradicije.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име