PRIPREME ZA XV SPORTSKE SUSRETE RADNIKA ZAPOSLENIH U ZDRAVSTVU

Datum:

Share post:

Trebinje, grad sunca, će od 24. do 28. avgusta biti domaćin velikom broju medicinskih radnika iz cijele Republike Srpske, gdje će biti održani XV Sportski susreti radnika zaposlenih u zdravstvu. Članovi Sportskog udruženja medicinskih radnika JZU Bolnica “Sveti vračevi” već su prijavili ekipe.

Timovi će se kroz tri dana takmičiti u raznim sportovima, predstavljajući medicinske ustanove iz kojih dolaze. Koplja će se ukrstiti za titule prvaka u fudbalu, košarci, odbojci, stonom tenisu i sve to u ženskoj i muškoj kategoriji a predviđeno je i takmičenje u pikadu, kuglanju, šahu…

Direktor bolnice prof. dr Zlatko Maksimović rekao je da je sport najbolji vid prevencije bolesti.

– Pored sportskog duha ovom prilikom naši zdravstveni radnici će promovisati solidarnost, zajedništvo i zdrav način života. Delegaciji od preko dvadeset predstavnika, sportskih entuzijasta, medicinara, zaposlenih u u našoj zdravstvenoj ustanovi želimo da nam se vrate živi, zdravi i bez povreda, dodao je dr Maksimović.

TESTNA REKLAMA

-Prije svega, cilj nam je razvijanje sportskog duha a ne osvajanje trofeja kojih je prethodnih godina bilo mnogo. Učestvovao sam od samog početka i te godine osvojili smo zlatne medalje u košarci, stonom tenisu i šahu… I naše dame su se pokazale kao veoma dobri sportisti postigavši zapažene rezultate, trenutno su jake u stonom tenisu, dio su ekipe za kuglanje a što se tiče odbojke računamo na pojačanje kolega iz Doma zdravlja. Ekipno smo takođe bili na samom vrhu te prve godine takmičenja. U basketu smo četiri, pet godina osvajali prva mjesta. Svi medicinari su osim sportskog duha pokazali i umjeće u sportskim disciplinama iako nisu profesionalni sportisti, rekao je Goran Danilović, anestetičar u Službi za anesteziologiju, reanimaciju i intenzivno liječenje.

Koliko je masovna ova sportska manifestacija govori i podatak da je prošle godine okupila oko 800 učesnika iz 27 zdravstvenih ustanova.

Ekipe koje ostvare nabolje rezultate na ovom susretu, imaju šansu da svoje majstorstvo na terenu oprobaju na tradicionalnoj „Medicinijadi“ – sportske igre medicinskih radnika BiH a ove godine ta čast pripala je fudbalskoj i ekipi za odbojku na pijesku iz ovog Udruženja.

Sportsko udruženje bolnice registrovano je zvanično 22.10.2012. godine a neformalno postoji od 2007. godine. Prvi predsjednik bio je primarijus dr Zoran Trifković, njega je 2015. zamjenio Danilović. Od danas na čelu ovog Udruženja je doktor dr Vladimir Antonić, specijalizant anestezije. Udruženje trenutno broji 52 člana.

Na sljedećoj Skupštini biće upućen prijedlog članovima da ubuduće Udruženje pored imena naše zdravstvene ustanove nosi i ime prim. dr Trifkovića.

Dešavanja u Bijeljini

Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

PETROVIĆ: Sugrađani, podržite sutra Centralni miting SDS, PDP i Pokreta za pravdu i red na bijeljinskom Gradskom trgu (video)

Nosilac liste SDS za narodnog poslanika u NSRS za Izbornu jedinicu 6, Ljubiša Petrović poziva sve sugrađane Bijeljine...

BIJELJINA: Nikad nije kasno početi s novom vrstom sporta

Nikad nije kasno početi s novom vrstom sporta - Odsjek za lokalni ekonomski razvoj i evropske integracije Grada...

Koncert Dušana Sekulića u Bijeljini – tražila se karta više

Koncert svjetskog virtuoza na harmonici Dušana Sekulića i prijatelja, upriličen povodom Dana grada Bijeljine izazvao je ogromno interesovanje....

Google sprema novu alatku za zaštitu privatnosti korisnika

Google uvodi novi način za uklanjanje rezultata pretrage koji sadrže lične podatke. Čak i oni koji najviše vode računa...