Primjer za poslovanje u skladu s ESG standardima – MF grupacija učestvovala na EFSE konferenciji u Sarajevu (foto)

Datum:

Share post:

MF grupacija, skupa sa svojim članicama – MF bankom i Mikrokreditnim društvom Mikrofin, učestvovala je na konferenciji „Ulaganje za opšte dobro: ESG rizici za nagrade“ (Investing for the common good: ESG Risk to Rewards), koju je 18. i 19. septembra u Sarajevu organizovao Evropski fond za jugoistočnu Evropu (EFSE).

O integritetu članica MF grupacije te njihovoj posvećenosti ESG standardima kroz različite programe i incijative govorila je Sanja Babić – Halilović, Menadžer tržišta Mikrofina, u okviru panel diskusije „Usklađivanje profita i brige o okolini u održivom poljoprivrednom sektoru“ (Aligning profit and environmental stewardship in the sustainable agricultural sector).

Tom prilikom s učesnicima konferencije podijelila je iskustva Mikrofina, koji je usmjeren na finansijsku inkluziju poljoprivrednika i pojedinaca s otežanim pristupom bankarskom sektoru. Učešće na ESG konferenciji i njihova posvećenost ovoj oblasti pokazuje kako i finansijske institucije mogu doprinijeti stvaranju pozitivnih promjena u društvu.

Konferencija je na jednom mjestu okupila ključne aktere iz Bosne i Hercegovine i evropskih zemalja (predstavnike EFSE-a, poslovnog i svijeta finansija te javnog sektora) koji se zalažu za odlučnije djelovanje u ESG oblastima: zaštita životne sredine, društvena odgovornost i savjesno korporativno upravljanje (Social, Enviromental, Governance). Kroz brojna predavanja i panele ovaj događaj poslužio je kao platforma za razmjenu ideja, iskustava i najboljih praksi kako bi se postigao održiviji i odgovorniji pristup poslovanju.

Učešćem na konferenciji još jednom je potvrđena snažna opredijeljenost MF grupe za unapređenje održivosti i društvene odgovornosti u mikrokreditnom sektoru Bosne i Hercegovine, ali i dodatno obogaćena dugogodišnja saradnja s EFSE-om.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Direktor kompanije Arcore otkrio procjene količine ruda u Loparama, među kojima je i litijum

Direktor švajcarske kompanije Arcore Vladimir Rudić nedavno se obratio lokalnim vlastima, privrednicima i građanima Lopara, jer ova kompanija...

U Bijeljini otvoren Simpozijum Udruženja urologa Srbije – Urgentna stanja u urologiji (foto, video)

Udruženje Urologa Srbije večeras je u Etno selu "Stanišići" u Bijeljini otvorilo simpozijum, koji će biti održan od...

MILAN DAKIĆ, direktor Puteva Srpske DOBITNIK PRIZNANJA “Kapetan Miša Anastasijević”

Pod sloganom “Otadžbina se brani stvaralaštvom”, u Privrednoj komori Republike Srpske održana je promocija projekta “Put ka vrhu”,...

Potresna poruka na spomen-ploči u Zagrebu za brutalno ubijenu srpsku porodicu Zec 1991.

Na zagrebačkom Sljemenu sinoć je otkrivena spomen-ploča i održana komemoracija za porodicu Zec koja je ubijena prije 32...