Inkubator i oprema za zbrinjavanje novorođenčadi, koji su nabavljeni sredstvima prikupljenim u akciji „S ljubavlju hrabrim srcima“, posljednjeg su izdanja i dobro su došli i u bijeljinsku Bolnicu „Sveti vračevi“, izjavila je Srni šef Pedijatrijskog i neonatološkog odjeljenja Snežana Simić Perić.

„Zahvalna sam za ovaj poklon, koji je dobrodošao, a posebno jer je riječ o najkvalitetnijoj opremi posljednjeg izdanja. Dobro će nam doći, bez obzira na to što mi imamo transportni inkubator, jer je to potrošni materijal koji se zanavlja“, rekla je Perićeva.

Perićeva je istakla da je važno ulagati u najmlađe jer danas zdravo dijete znači sutra zdravog odraslog čovjeka.

„Treba da stvaramo što bolju i zdraviju populaciju. Od djeteta ćete dobiti onoliko koliko ste u njega uložili. Ulaganje u ljude je najbolja investicija“, rekla je Perićeva.

Uručeni inkubatori i oprema nabavljena od sredstava prikupljenih na donatorskoj večeri „S ljubavlju hrabrim srcima“ – Dio opreme dobija i bijeljinska Bolnica

Ona je zahvalila predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku jer je i bijeljinska Bolnica ušla u projekat „S ljubavlju hrabrim srcima“ i dobila inkubator za transport najugroženije novorođenčadi.

„Dobili smo još i dvoje intrahospitalnih kolica ili krevetiće za transport novorođenčadi sa odjeljenja na odjeljenje i dva pulsna oksimetra. Raspodjela je rađena prema potrebi i opremi koju određene bolnice imaju, tako da smo svi različito dobili, prema onome kakav kapacitet i potrebu ustanova ima“, rekla je Perićeva.

Perićeva je naglasila da je da je zadovoljstvo i činjenica da je predsjednik Srpske podržao i edukaciju medicinskih radnika, kako ljekara, tako i srednjeg medicinskog kadra.

„Svi ćemo proći tu edukaciju da bismo bili spremni da koristimo najnoviju opremu“, rekla je Perićeva, te zahvalila i direktoru Bolnice „Sveti vračevi“ Zlatku Maksimoviću koji podržava inovacije.

Na Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske juče su svečano uručeni inkubatori i oprema za zbrinjavanje novorođenčadi, koji su nabavljeni sredstvima prikupljenim u akciji „S ljubavlju hrabrim srcima“.

Oprema je uručena rukovodstvima bolnica u Banjaluci, Doboju, Bijeljini, Foči, Gradišci, Prijedoru, Zvorniku, Trebinju, Nevesinju, Istočnom Sarajevu, kao i bolnici u Gračanici na Kosovu i Metohiji i Livnu u Federaciji BiH.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: srna.rs

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име