Predsjednik Republike Srpske, koji je generalni pokrovitelj Đurđevdanskog festivala osim podrške organizaciji samog festivala nagradiće svu djecu izvođače sa dvije hiljade maraka. To je izjavio na današnjem prijemu učesnika festivala u Palati predsjednika i obradovao đurđevdanske zvjezice.

Osim nagrade za učešće u festivalu Predsjednik će izvođaču pobjedničke kompozicije dodijeliti vaučer nagradu od 10.000 maraka, izvođaču drugoplasirane kompozicije šest hiljada maraka, a izvođaču trećeplasirane kompozicije četiri hiljade maraka.

Dodik je izrazio zadovoljstvo što je imao priliku da ugosti talentovane učesnike koji su došli iz raznih krajeva Republike Srpske, kao i iz država Evrope i Azije.

Predsjednik Srpske im je poručio da su svi oni na neki način pobjednici, te da sama pobjeda na ovom festivalu nije toliko važna, koliko je važno da steknu nova prijateljstva i da u životu budu dobri ljudi.

Tokom prijema, predsjednik Republike je naglasio da će uvijek biti podrška ovakvim manifestacijama koje promovišu zdrave vrijednosti i predstavljaju pravi primjer u kulturno-umjetničkom smislu.

Predsjednik Dodik je poželio djeci puno sreće i ugodan boravak u Banjaluci, te da ponesu lijepe utiske i uspomene sa ovog jubilarnog, 30. Đurđevdanskog festivala.

Sutra, 17. maj od 17 časova, sportska dvorana „Borik“, Konstrakta, Tijana Dapčević i 23 nove đurđevdanske zvjezdice!

Za gledaoce ispred malih ekrana biće obezbijeđen direktan prenos na Radio-televiziji Republike Srpske i na portalu rtrs.tv.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име