Danas je održana Vanredna sjednica Skupštine Grada Bijeljina na kojoj se raspravljalo o budžetu za 2024.godinu i rebalansu budžeta za 2023.godinu.

Budžet za 2024.godinu je usvojen, dok rebalans nije usvojen, s obzirom da su samo tri odbornika glasala za usvajanje rebalansa.

Zoran Pribišić, odbornik DEMOS-a, istakao je da klub odbonika Demosa nije podržao rebalans budžeta, dok je Nacrt novog budžeta za 2024. godinu podržao sa ciljem da Grad Bijeljina nastaviti normalno funkcionisanje. On ističe da su imali veliki broj zamjerki na predložen Nacrt, za koji kaže da nije infrastrukturni, nego je čisto populistički izborni.

„Pokušali smo kroz amandmane da promjenimo par određenih stavki kako bi uspjeli da omogućimo lokalnim jedinicama da funkcionišu normalno tokom 2024. godine. Što se tiče rebalansa budžeta, to sam i na prethodnoj skupštini iznio više zamjerki. On je čisto populistički, on pokazuje da je poraz sistema, da je samovolja jednog čovjeka gradonačelnika, da radi ono što on želi, da zakonski krši veliki broj zakona. Nije mi jasno zašto nadležni organi ne preduzimaju mjere da se to sankcioniše“, zaključio je Pribišić.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име