Preventivno posuti magistralni pravci i prilazi graničnim prelazima

Datum:

Share post:

Sa padom temperature ispod nule zimska služba “Bijeljina puta” izvršila je preventivno posipanje magistralnih puteva ka Zvorniku, Brčkom i Tuzli i dionica ka graničnim prelazima Rača i Pavlovića most, rekao je Srni tehnički direktor ovog preduzeća Aleksandar Kecman.

Kecman je rekao da su svi putevi u regiji prohodni, a sa prvim ovogodišnjim zahlađenjem i slabim snijegom intervencije na čišćenju kolovoza uglavnom su bile na području Lopara, gdje je bilo najviše padavina.

Zimska služba “Bijeljina puta” održava 330 kilometara regionalnih i magistralnih saobraćajnica po ugovoru sa Javnim preduzećem “Putevi Republike Srpske”, kao i saobraćajnice u užem centru Bijeljine po ugovoru sa Gradskom upravom.

Kecman je rekao da za ove poslove imaju dovoljno ljudi i vozila i da su u stalnoj pripravnosti od 15. novembra do 15. marta, sa punktovima u Bijeljini, Brčkom i Loparama.

“U odnosu na prošlu godinu, nabavili smo dodatnu opremu za zimsko održavanje puteva. Imamo 13 vozila za magistralne i regionalne pravce i četiri vozila u gradu, kao i rezervna vozila za slučaj ekstremnih situacija i nepredviđenih slučajeva”, navodi on.

Prema Kecmanovim riječima, obezbijeđeno je dovoljno posipnog materijala, so za ulice u gradu, te drobljena kamena frakcija i so za posipanje magistralnih i regionalnih puteva.

Izvor: www.ntvarena.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

PETROVIĆ: Ostajem Gradonačelnik Bijeljine – nema protivkandidata koji me može pobijediti (video)

Ostajem gradonačelnik Bijeljine. Ne postoji protivkandat koji može da pobijedi u trci na narednim lokalnim izborima, jasan je...

MINISTAR MITROVIĆ: Povećanje minimalca uticalo na smanjenje rada na crno

Ministar privrede i preduzetništva Republike Srpske Vojin Mitrović izjavio je da je povećanje minimalca sa 700 KM na...

Počeo predškolski program u 122 vaspitno-obrazovne ustanove “Djeca će uz tromjesečni program steći dodatna znanja”

U 122 vaspitno-obrazovne ustanove širom Republike Srpske počela je realizacija Programa za djecu u godini pred polazak u...

CIJENE JAGODA ŠIBAJU BUDŽET Za kilogram ove slasne voćkice može se kupiti 6 kilograma brašna, 5 litara ulja ili 5 kilograma krompira

Prije neki dan mnogi su vjerovatno prokomentarisali informaciju kako su u Beogradu jagode dostigle basnoslovnu cijenu. Ali, oni...