S obzirom na veliki broj poziva prema Lovačkom savezu Republike Srpske, a u vezi sa tumačenjem 9. januara kao lovnog dana, ovim putem podsjećamo korisnike sportsko-rekreacionih lovišta u Republici Srpskoj na važeći “Pravilnik o obliku, sadržaju, načinu izdavanja i roku važenja dozvole za lov i lovne karte” (“Službeni glasnik Republike Srpske”, broj 62/2020), kojim je u članu 6. propisano da su lovni dani, dani vikenda i dani vjerskih i republičkih praznika.

U skladu sa navedenim, 9. januara se praznuje Dan Republike, te se taj dan prema navedenom pravilniku može tumačiti kao lovni dan u sportsko-rekreacionim lovištima.

Međutim, uzimajući u obzir činjenicu o važnosti Dana Republike za sve građane Republike Srpske, ali i činjenicu da će toga dana veliki broj lovaca biti uključen u aktivnosti  oko obilježavanja ovog praznika, Lovački savez Republike Srpske ovim putem daje preporuku da se 9. januara ne vrše lovne aktivnosti u sportsko-rekreacionim lovištima, te istovremeno poziva sve lovce da prisustvuju svečanim manifestacijama koje će biti upriličine povodom predstojećeg Dana Republike.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име