Na današnji dan PREMINUO Siniša Mihajlović

Datum:

Share post:

Siniša Mihajlović, legendarni fudbaler i nekadašnji reprezentativac, preminuo je na današnji dan  u 54. godini posle duge i teške borbe sa leukemijom.

Mihajloviću je bolest dijagnostifikovana 2019. godine, u akutnom obliku, a potom je bio podvrgnut terapiji transplantacije matičnih ćelija.

Uprkos početnim dobrim vijestima i njegovom povratku trenerskom poslu u Bolonji, bolest se vratila i Mihajlović nije uspio da je pobijedi.

Legendarni ljevonogi bombarder je svoj uspon ka fudbalskom vrhu krenuo iz rodnog Borova sela kod Vukovara, a uprkos interesovanjima Crvene zvezde i Dinama iz Zagreba, 1988. godine se preselio u Vojvodinu.

U ekipi sa Slavišom Jokanovićem, Budimirom Vujačićem, Miroslavom Tanjgom, Milošem Šestićem, predvođen trenerom Ljupkom Petrovićem, osvojio je titulu prvaka Jugoslavije.

Sa 21. godinom je prešao u Crvenu zvezdu, u transferu vrijednom milion njemačkih maraka, za platu od 240.000 maraka, automobil i stan u Beogradu, a kasnije je bio dio zlatne generacije crveno-bijelih koja je osvojila evropsku i svjetsku titulu.

U ljeto 1992. godine se preselio u Italiju, zaigrao je za Romu, dvije godine kasnije je postao član Sampdorije, a 1998. Lacija, u kom je ostao do 2004. godine kada je prešao u Inter gdje je i završio fudbalsku karijeru sa 37 godina.

Inter mu je dao i prvi trenerski posao, postao je pomoćnik velikom prijatelju i nekadašnjem saigraču Robertu Mančiniju, 2008. je prvi put stigao u Bolonju, a posle boravka u Kataniji, Fiorentini, reprezentaciji Srbije, Sampdoriji, Milanu, Torinu i Sportingu, 2019. se vratio u Bolonju.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

BIJELJINA: Radnik ne posustaje – savladana i Omarska

Lider fudbalskog  šampionata Republike srpske Radnik iz Bijeljine, ne popušta. Večeras su na svom terenu lako porazili poslednjeplasiranu...

Zvezda pobijedila Partizan i plasirala se u finale Kupa Srbije

Fudbaleri Crvene zvezde i Partizana sastali su se u polufinalu Kupa Srbije, meč je odigran na stadionu Rajko...

BIJELJINA: ŽFK ’’Radnik Bumerang’’ u finalu Kupa BiH

ŽFK ’’Radnik Bumerang’’ iz Bijeljine pobjedom u Mostaru izborio je plasman u finale Kupa BiH za žene u...

U Banjaluci osnovan Nezavisni pokret “Svojim putem“ – Igor Radojičić

Cilj pokreta je,, ističe Radojičić u izjavi BN TV, ponuditi alternativu političkoj sceni Republike Srpske.  „Bićemo da ponudimo alternativu...