​Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković razgovarao je danas u Banjaluci sa delegacijom kineske kompanije Čajna Šandong Internešnal (China Shandong International), koju je predvodio generalni direktor kompanije Cai Kun (Cai Kun).

Na sastanku je razgovarano o trenutnom statusu zajedničkih infrastrukturnih projekata, koje ova kompanija realizuje u Republici Srpskoj, te o nastavku i mogućnostima unapređenja i proširenja postojeće saradnje.

Tokom razgovora, akcenat je stavljen na rješavanje tekućih pitanja u vezi sa izgradnjom auto-puta Banja Luka – Prijedor, te na izgradnju brzog puta od Bijeljine do Sokoca, u smislu definisanja i projektovanja prioritetnih poddionica brzog puta.

Generalni direktor Kompanije „Čajna Šandong Internešnal“ Cai Kun upoznao je premijera Viškovića sa aktivnostima ove kompanije širom svijeta, te istakao da je strateški plan kompanije dugoročno prisustvo u Republici Srpskoj kroz realizaciju različitih infrastrukturnih projekata.

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković zahvalio se kineskim partnerima na podršci u realizaciji važnih projekata u Republici Srpskoj.

Istakao je da će uspješna saradnja između dvije strane biti nastavljena, ne samo na postojećim projektima, već i na budućim, na obostrano zadovoljstvo.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име