Premijer Višković razgovarao sa delegacijom kineske kompanije China Shandong International – Rješavanje pitanja izgradnje brzog puta od Bijeljine do Sokoca

Datum:

Share post:

​Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković razgovarao je danas u Banjaluci sa delegacijom kineske kompanije Čajna Šandong Internešnal (China Shandong International), koju je predvodio generalni direktor kompanije Cai Kun (Cai Kun).

Na sastanku je razgovarano o trenutnom statusu zajedničkih infrastrukturnih projekata, koje ova kompanija realizuje u Republici Srpskoj, te o nastavku i mogućnostima unapređenja i proširenja postojeće saradnje.

Tokom razgovora, akcenat je stavljen na rješavanje tekućih pitanja u vezi sa izgradnjom auto-puta Banja Luka – Prijedor, te na izgradnju brzog puta od Bijeljine do Sokoca, u smislu definisanja i projektovanja prioritetnih poddionica brzog puta.

Generalni direktor Kompanije „Čajna Šandong Internešnal“ Cai Kun upoznao je premijera Viškovića sa aktivnostima ove kompanije širom svijeta, te istakao da je strateški plan kompanije dugoročno prisustvo u Republici Srpskoj kroz realizaciju različitih infrastrukturnih projekata.

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković zahvalio se kineskim partnerima na podršci u realizaciji važnih projekata u Republici Srpskoj.

Istakao je da će uspješna saradnja između dvije strane biti nastavljena, ne samo na postojećim projektima, već i na budućim, na obostrano zadovoljstvo.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Dnevni horoskop za 4. oktobar

OVAN POSAO: Ako je za vas uspešan dan onaj koji počinje fizičkim aktivnosima ili poslom koji je povezan sa...

PET MAGAZIN: Genetska oboljenja ljubimica

Mace mogu da se prehlade, da ih boli stomak, zub ili da imaju neku virusnu infekciju. Ali, nije...

Apple objavio zašto se iPhone 15 pregrijava

Kompanija Apple saopštila je šta izaziva probleme sa pregrijavanjem nove iPhone serije. Kako kažu iz "jabuke", u pitanju je...

AGRO SAVJET: Počinje sezona jabuka – Kako da ne izgube hrskavost i slatkoću

Kraj ljeta i početak jeseni znači i smjenu voća i povrća i dolazak sezone jabuka. Najbolje vreme za uživanje...