Predškolska ustanova „Dragan i Zoran“ iz Bijeljine poklonila predstavu „Tajanstveni hipopotamus“ mališanima koji borave u vrtiću (foto)

Datum:

Share post:

U Dječijem vrtiću “Dragan i Zoran” za mališane koji pohađaju ovaj vrtić pripremljeno niz zanimljivih sadržaja, povodom obilježavanja Dječije nedjelje, odnosno, nedjelje dječjih prava pod sloganom “Drugarstvo čuvajmo, ljubav njegujmo”.

Predškolska ustanova „Dragan i Zoran“ danas je mališanima koji pohađaju ovu ustanovu poklonila predstavu „Tajanstveni hipopotamus“ koju su izveli glumci lutkarskog pozorišta „Svitac“ iz Novog Sada.

Goran Gašić, direktor predškolske ustanove „Dragan i Zoran“ rekao je da saradnja sa lutkarskim pozorištem „Svitac“ traje još od 2002. godine, te da mališani i vaspitači svake godine uživaju uz nove predstave pomenutog pozorišta.

„Ova predstava danas je poklon predškolske ustanove svim svojim korisnicima da uživaju u programu. Iz ove predstave mališani su usvojili znanja i bitne stvari koje će im biti korisne za dalji život. Cele ove nedjelje smo pripremili niz zanimljivih događaja za decu, a danas nam je posebna čast što je zajedno sa mališanima iz vrtića i vaspitačima, predstavi prisustvovao i predsjednik Skupštine Grada Bijeljina, Aleksandar Đurđević. Činjenica je da do pre dve godine saradnja privatnih predškolskih ustanova i  gradskih vlasti je bila zanemarljiva, skoro nikakva, a tek od avgusta 2021. godine na snazi je odluka o subvenciji boravka dece koja ide u privatne predškolske ustanove. To je podrška koja je upućena direktno roditeljima“, rekao je Gašić, te dodao da postoji dobra volja od strane Skupštine Grada i Gradske uprave, kao i privatnih predškolskih ustanova da se u narednom periodu nađu modeli kako bi Grad dao podršku direktno i predškolskim ustanovama.

Gašić je još jednom izrazio zahvalnost i zadovoljstvo svima koji shvataju značaj predškolskog vaspitanja, a i značaj koji privatne predškolske ustanove daju ovom Gradu, s obzirom da preko 50% djece koja su obuhvaćena predškolskim vaspitanjem pohađaju privatne vrtiće.

Aleksandar Đurđević, predsjednik Skupštine Grada Bijeljina, istakao je da je veliko zadovoljstvo prisustvovati obilježavanju Dječije nedjelje u najstarijem vrtiću u Gradu Bijeljina.

„Vrtić „Dragan i Zoran trenutno pohađa 320 djece. Kapaciteti javnog vrtića nisu dovoljni da zadovolje potrebe našeg grada i zato dugujemo veliku zahvalnost tim ljudima koji se bave ovom djelatnošću i pomažu gradu. Mi smo to na neki način prepoznali i odlučili da subvencionišemo boravak djece u privatnim vrtićima. Skupština Grada je 2021. uvrstila usvajanjem budžeta subvencije za djecu u privatnim vrtićima. Ove godine u septembru mjesecu smo usvojili odluku da ta subvencija bude 30% po onom što roditelji uplate privatnom vrtiću i na taj način želimo na neki način da izjednačimo djecu u privatnom i javnom vrtiću, imajući u vidu to da je javni vrtić cijena koju roditelji plaćaju oko 170KM, da su privatni vrtići između 250 i 300KM. Kroz ovu subvenciju će se ta cijena negdje približiti“, rekao je Đurđević.

Važno je napomenuti da je Grad Bijeljina trenutno vodeća po obuhvatu dece predškolskim vaspitanjem u Republici Srpskoj, odnosno, oko 33%  djece je obuhvaćeno predškolskim vaspitanjem u Bijeljini što je iznad prosjeka na nivou Repulike Srpske.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Na današnji dan PREMINUO Mirza Delibašić

Na današnji dan 2001. godine napustio nas je jedan od najboljih košarkaša ibsportista, Mirza Delibašić. Delibašić je preminuo 2001....

1/8 FINALA KUPA SRPSKE U FUTSALU: KMF Radnik MD Shop u Goraždu

U prostorijama Fudbalskog saveza Republike Srpske danas su izvučeni parovi osmine finala Kupa Republike Srpske u futsalu, piše...

City Mall iz Bijeljine u Zvorniku otvorila retail park – ZVORNIK CITY PARK (foto)

U BiH je jučer otvoren još jedan retail park, dio je mreže koja se brzo širi U Bosni i...

Gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović skuplja potpise i formira udruženje građana!?

Gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović (SDS) skuplje potpise s ciljem da registruje udruženje građana, saznaje Srpskainfo u tom gradu. Kako...