Pozorištance “MASLAČAK“ Bijeljina: NASTAVIĆEMO da se družimo sa najmlađima “online“ do kraja vanredne situacije

Datum:

Share post:

Zbog trenutne situacije u kojoj se nalazimo, bijeljinsko Pozorištance „Maslačak“ je odlučilo da mališane obraduje tako što će svoje predstave puštati putem svog jutjub kanala. Do sada su emitovane tri predstave, a, kako navode, mališani i roditelji su više nego oduševljeni ovom idejom.

„Naša publika je jedva čekala da se aktiviramo. Mališani su imali naviku da subotom i nedjeljom idu u Centar za kulturu „Semberija“ i uživaju u našim predstavama. Roditelji su nam se stalno žalili da ne mogu djeci da objasne zašto vikendom nema predstava i bili su presrećni našom idejom. Ovaj način gledanja ne može da se poredi sa pravim odlaskom u pozorište – nemamo veliki broj snimaka, a i nisu baš najboljeg kvaliteta, jer je to sve naša lična arhiva, ali smo se potrudili da najmlađe zabavimo na taj način“, rekli su za portal „Dešavanja u Bijeljini“ iz Pozorištanceta „Maslačak“.

 
„Maslačak“ je dječije pozorište i predstave su im obustavljene odmah poslije prve nedjelje i zbog toga se nalaze u jako teškoj situaciji, jer je za njih sezona tek počela, a oni su morali da je završe. Ipak, kako kažu, daju sve od sebe da budu prisutni zbog svoje publike, bar na ovaj način.

„Dok god bude trajala ova situacija, bićemo aktivni u nekoliko segmenata putem online tehnologije. Smatramo da je to naša dužnost. Pored toga što dvaput sedmično puštamo svoje predstave na jutjub kanalu (srijedom u 17.00 časova i nedjeljom u 12.00 časova) i držimo ih online do puštanja sljedeće predstave, imamo u planu mnogo toga. U planu nam je da prikazujemo animirane basne ili čitanje basni u zavisnosti kako ideju uspijemo da realizujemo. Iz segmenta „Džumbus animatori“ nekoliko puta nedjeljno puštamo snimke naših animatora i edikativno-takmičarskih igara koje mogu da se igraju u kući“, naveli su iz Pozorištanceta.

Umjetnici Pozorištanceta, kao prava „velika djeca“, ne mogu da „miruju“, tako da vrijedno rade u svojim kućama i razrađuju mnogo toga zanimljivog za najmlađe, ukoliko ovo vanredno stanje potraje.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Skoro pola miliona KM koštao neuspjeli referendum u Bijeljini

POJEO VUK MAGARCA Skoro pola miliona KM koštao neuspjeli referendum u Bijeljini Skupštinska većina u Bijeljini snosi odgovornost zbog...

Naučnici ne znaju zašto: Ova vrsta raka je u porastu među mladima

Smrtonosna vrsta raka u porastu je među mlađim odraslim osobama u Kanadi i Sjedinjenim Državama prema novim podacima...

Skoro 500 000 KM koštao neuspjeli referendum u Bijeljini

POJEO VUK MAGARCA Skoro pola miliona KM koštao neuspjeli referendum u Bijeljini Skupštinska većina u Bijeljini snosi odgovornost zbog...

Sa tržišta povučeno 99 bicikala za djecu

Sa tržišta BiH povučeno je 99 bicikala za djecu jer su provedena istraživanja pokazala da nisu bezbjedna, saopštila...