POZITIVNA SARADNJA: Načelnik Ugljevika Perić razgovarao sa federalnim ministrom Dizdarom

Datum:

Share post:

Načelnik opštine Ugljevik Vasilije Perić razgovarao je danas sa ministrom raseljenih osoba i izbjeglica u Vladi FBiH Nerinom Dizdarom na temu povratničke populacije u ovoj podmajevičkoj opštini.

Perić je nakon sastanka rekao novinarima da je u toku ove godine realizovano 200.000 KM sredstava iz ovog ministarstva za izgradnju infrastrukturnih objekata na području gdje živi povratnička populacija u opštini Ugljevik.

-Dogovorili smo da u narednom vremenskom periodu konkurišemo za projekte koje se nude od strane federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica-rekao je Perić i zahvalio na saradnji i želji da se pomogne građanima ove populacije kako bi ostali na ovim prostorima i imali bolje uslove života.

Ministar Dizdar je napomenuo da je opština Ugljevik jedna od opština koja je ispoštovala odredbe iz Aneksa 7. Dejtonskog sporazuma a koji se tiče zapošljavanja povratnika u jedinicama lokalne samouprave.

-Ministarstvo je naklonjeno ovakvim lokalnim zajednicama koji sve svoje stanovnike tretiraju ravnopravno. Ovdje je izezetno kvalitetna saradnja u svim segmentima koji se tiču povratničke populacije i lokalne vlasti-rekao je Dizdar.

Važno je, prema Dizdarevim riječima, da građani osjete pozitivnu saradnju viših nivoa vlasti i opština.

-Realizovali smo neke infrastrukturne projekte u povratničkim naseljima a to su sanacije puteva, vodovodne mreže a imamo i najavu od načelnika Perića da će ova opština aplicirati na novi Javni poziv koji je od velikog značaja za povratničku zajednicu-naveo je Dizdar.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Novogodišnji koncert Muzičke radionice ”Čarolija” iz Bijeljine (foto)

Saopštenje za javnost UG ’’Muzički umjetnici Semberije’’ prenosimo u cjelosti: 12. decembra 2023. godine održaće se Novogodišnji koncert Muzičke...

MILIČEVIĆ: Nedopustivo je izvršnoj vlasti dati opšti imunitet od krivičnog gonjenja

Apsolutno je nedopustivo izvršnoj vlasti dati opšti imunitet od krivičnog gonjenja jer to znači amnestiju od kriminala, korupcije...

AMBER ALERT pred PS BiH: U slučaju NESTANKA DJETETA slijedi mobilizacija cjelokupne javnosti

Bosna i Hercegovina još uvijek nema Amber alert sistem koji koriste brojne zemlje svijeta, pa i Srbija i...

Kunić na lovački način

Sastojci 1 kunić 50 ml ulja Za rasol 300 ml vinskog sirćeta 1 kašičica borovnica 1 kašičica klinčića 2...