POŽALIO SE NA LOŠE ZDRAVLJE Mladić: Vrijeme provodim u krevetu, U BOLOVIMA

Datum:

Share post:

Bivši komandant Vojske Republike Srpske (VRS) Ratko Mladić požalio se na statusnoj konferenciji pred Mehanizmom za međunarodne tribunale u Hagu na loše zdravstveno stanje.

Čitajući unaprijed pripremljenju izjavu, Mladić je tokom rasprave o stanju u postupku rekao da mu zdravstveno stanje ne dozvoljava da ide “na terapije, koje ga umaraju, a ne liječe ga”.

Iz istog razloga, kako je kazao, nije sposoban da se “bavi fizičkim aktivnostima”, kao ostali zatvorenici.

– Puno vremena provodim u krevetu, u bolovima – rekao je Mladić.

Mladić nije želio da ponavlja detalje o svojoj bolesti i lošoj hrani u sudskom pritvoru, koje je izložio na prošloj statusnoj konferenciji.

– Za više detalja pitajte moje advokate – kazao je Mladić novopostavljenoj predsjedavajućoj sudiji Apelacionog vijeća Prisci Nijambe.

Branilac Branko Lukić je najavio da će o tim pitanjima “redovnim putem” obavještavati organe suda, kako ga je posavjetovao sudija Teodor Meron, koji je donedavno vodio žalbeni postupak.

Lukić je kazao i da će Mladićeva odbrana podnijeti odgovor na žalbu haških tužilaca do 14. novembra.

Za razliku od prethodne statusne konferencije kada je u košulji s natpisom “Dolje NATO” povišenim glasom pogrdno govorio o Haškom sudu, Mladić se na ovoj statusnoj konferenciji ponašao korektno, odgovarajući samo na pitanja sudija Nijambe.

Sudija Nijambe iz Zambije postavljena je u Apelaciono vijeće nakon što su iz njega, na zahtjev odbrane, odlukom sudije Žan-Kloda Antonetija, izuzeti predsjedavajući Meron i članovi Karmel Ađijus i Lij Dakun zbog “utiska da su pristrasni”, piše Birn.

Izvor: srpskainfo.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

PETROVIĆ: Ostajem Gradonačelnik Bijeljine – nema protivkandidata koji me može pobijediti (video)

Ostajem gradonačelnik Bijeljine. Ne postoji protivkandat koji može da pobijedi u trci na narednim lokalnim izborima, jasan je...

MINISTAR MITROVIĆ: Povećanje minimalca uticalo na smanjenje rada na crno

Ministar privrede i preduzetništva Republike Srpske Vojin Mitrović izjavio je da je povećanje minimalca sa 700 KM na...

Počeo predškolski program u 122 vaspitno-obrazovne ustanove “Djeca će uz tromjesečni program steći dodatna znanja”

U 122 vaspitno-obrazovne ustanove širom Republike Srpske počela je realizacija Programa za djecu u godini pred polazak u...

CIJENE JAGODA ŠIBAJU BUDŽET Za kilogram ove slasne voćkice može se kupiti 6 kilograma brašna, 5 litara ulja ili 5 kilograma krompira

Prije neki dan mnogi su vjerovatno prokomentarisali informaciju kako su u Beogradu jagode dostigle basnoslovnu cijenu. Ali, oni...