Povoljne cijene u pekarama u Bijeljini u odnosu na Banja Luku

Datum:

Share post:

„Pitala sam prodavačicu da li je dobro izračunala“ Banjalučanka ostala u šoku kada je vidjela CIJENE U PEKARAMA u Bijeljini

Da je život u najvećem gradu Srpske ujedno i najskuplji uvjerili smo se još jednom, a tome svjedoči i činjenica da se cijene u pekara u Bijeljini i Banjaluci nikako ne mogu porediti.

To je potvrdila i jedna Banjalučanka, koja je protekli vikend posjetila Bijeljinu.

– Drugarica i ja smo s autobuske stanice direktno otišle u prvu pekaru u centru grada i uzele dvije tortilje i jednu krofnu sa čokoladom. Poznavajući cijene u svom gradu, pripremila sam oko 12 KM sve to da platim.  Međutim, kada mi je prodavačica dala račun ostala sam šokirana i pitala da li je dobro izračunala. Naime, to sve smo platile 6 KM, a u Banjaluci samo jedna tortilja košta 5 KM. Pekari u našem gradu deru narod – rekla je ona.

Cijene u pekarama u Bijeljini

I tako dok se u Banjaluci ne možeš izaći iz pekare bez bar 5 KM, u  isto vrijeme u Bijeljini za te pare mogu lijepo da jedu skoro dvije osobe.

U pekari u samom centru Bijeljine lisnata peciva sa sirom, viršlom ili pica tijesto nije skuplje od 1,30 KM, a tako se kreće i cijena slatkih tijesta sa čokoladnim i voćnim punjenjem.

Za parče pice je potrebno odvojiti oko 2 KM, dok je burek oko 3 KM. Prazno pecivo (kifle, pletenice) su od 0,30 do 0,40 KM po komadu, dok je integralno tijesto oko jednu marku.

Sve ovo su maksimalne cijene, a možda je negdje razlika od 0,10-0,20 KM gore-dolje.

Hrana u Bijeljini je mnogo jeftinija nego u Banjaluci, a slične cijene su i u Ugljeviku, Loparama i Zvorniku.

Banjalučani ogorčeni

S druge strane, građani u Banjaluci su ogorčeni, jer cijene u pekarama nisu nikako realne.

– Do sada sam rijetko kupovala u pekarama, a sada više neću nikako. Prije dva dana nisam spremila ručak za posao, pa mi je jedina opcija bila pecivo iz pekare. Zaista je ponuda bila pozamašna pa sam se odlučila za 3 omanja peciva koji ne predstavljaju konkretan obrok, a uz to sam uzela i mali jogurt. Čekala sam račun, a kad sam ga dočekala, ostala sam u šoku. Tri peciva i mali jogurt sam platila 8 KM! Inače za manje para kupim sebi konkretan ručak: komad mesa, prilog, salatu i nešto za popiti – rekla je Dunja Đ. Iz Banjaluke.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: srpskainfo.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Njemačka osveta Srbima

POVEZANE VIJESTI

Njemačka osveta Srbima

21. juna 1940. godine u Kompjenjskoj šumi, najviši državni vrh Trećeg rajha predvođen Adolfom Hitlerom lično, sastaje se...

BIJELJINA: Zvijezda 09 u finalu Kupa “dr Milan Jelić“

Zvijezda 09 je u Foči ovjerila plasman u finale Kupa "dr Milan Jelić" gdje ih čeka dobojska Sloga,...

VIŠKOVIĆ: Glasanje za rezoluciju o genocidu u Srebrenici pokazuje sav apsurd i ironiju trenutne situacije

Glasanje za rezoluciju o genocidu u Srebrenici pokazuje sav apsurd i ironiju trenutne situacije u kojoj živimo, rekao...

MILIČEVIĆ: Usvajanje Rezolucije otvara nove jazove u BiH

Predsjednik SDS-a Milan Miličević ocijenio da glasanje u UN pokazuje da većina planete ipak misli svojom glavom i...