POTPISAN UGOVOR: Sistem tzv. pametnog mjerenja STIŽE I U BIJELJINU

Datum:

Share post:

Predstavnici ZEDP  “Elektro-Bijeljina” i kompanije “Prointer” iz Banjaluke potpisali su danas ugovor za nabavku i instalaciju sistema tzv. pametnog mjerenja, opreme za izmještanje mjernih mjesta i sistema za daljinsko očitanje potrošnje električne energije.

Ugovor je vrijedan 7,5 miliona evra, a kreditna sredstva je obezbijedila  Evropska banka za obnovu i razvoj.

Sistem za daljinsko očitanje, 30.00 pametnih brojila i 13.000 ormara za izmještanje mjernih mjesta, vrijedan je 7,5 miliona evra.

Pored tih kreditnih sredstava Evropske banke za obnovu i razvoj, 15 miliona maraka, vlastitih sredstava izvdojiće “ElektroBijeljina” .

Ovaj projekat je od ogromnog značaja,  kaže direktor “ElektroBijeljine” Vaso Arsenović.

TESTNA REKLAMA

Vaso Arsenović

– Efikasnije ćemo upravljati sistemom električne energije, kvalitetnije snabdijevati potrošače i smanjiti troškove poslovanja – rekao je Arsenović.

Ovim ugovorom rješava se 85 odsto potrošnje električne energije u zoni odgovornosti “ElektroBijeljina” ocijenio je i direktor “Elektroprivrede RS” Luka Petrović.  – To znači da će biti pod apsolutno upravljivom kontrolom iz jednog centra i jednim softverom, a biće obuhvaćeno 30.000 brojila. “ElektroBijeljina” se time svrstava u jedno od najnajprednijih i sa najuređenijim sistemom u svim elektrodistributivnim preduzećima u sastavu “Elektroprivrede RS” – rekao je Petrović.

Direktor Kompanije Prointer iz Banjaluke , Bojan Vujić, istakao je da su kompanije iz RS i Srbije udruživanjem dokazale da mogu da se nose sa konkurencijom iz mnogo razvijenih zemalja te da je “ElektoBijeljina” nabavkom ovakvog sistema napravila značajan iskorak u poslovanju.

„ElektroBijeljina” pokriva 13 opština na sjeveroistoku RS, od Han Pijeska do Donjih Žabara, uključujući Srebrenicu i Skelane. Električnom energijom snabdijeva više od 110.000 potrošača, od čega je 70 odsto domaćinstava, a 30 odsto industrijske potrošnje.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: srpskainfo.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

ANALIZA: Kome ide u prilog više kandidata za predsjednika Republike Srpske

Za fotelju u Palati Republike na oktobarskim izborima boriće se 31 kandidat. Ali, sve procjene, očekivano, govore da...

BIJELJINA: NIKOLA VLAČIĆ NOVO LICE U KMF “RADNIK“

KMF Radnik iz Bijeljine angažovao je još jedno novo ime pred početak Premijer lige BiH u futsalu. Novo lice...

PIKSEL održao predavanje u prostorijama GO Ujedinjene Srpske u Bijeljini (foto)

Večeras je u prostorijama Gradskog odbora Ujedinjene Srpske Bijeljina održan sastanak na kome je prisustvovao šef Centra za...

BIJELJINA: Sastanak Gradonačelnika sa predstavnicima udruženja poljoprivrednika i Agrarnog fonda

Gradonačelnik Ljubiša Petrović održao je danas u Gradskoj upravi sastanak sa predstavnicima udruženja poljoprivrednika sa područja Semberije i...