POTPISAN UGOVOR O PROVOĐENJU DEZINSEKCIJE NA PODRUČJU BIJELJINE

Datum:

Share post:

Gradonačelnik LJubiša Petrović potpisao je danas ugovor o provođenju dezinskecije (suzbijanje komaraca) na području Grada Bijeljina sa DOO „Dezinsekcija“ iz Dvorova.

Iz gradskog Odjeljenja za poljoprivredu naglašavaju da je, u prethodnom periodu, bilo uoprnih opstrukcija u postupku realizacije javnih nabavki, iako je Gradska uprava, odmah po donošenju Plana javnih nabavki za 2022. godinu, izradila Nalog za pokretanje ove javne nabavke, kako bi čitav proces bio završen na vrijeme.

Predmet dezinskecije je suzbijanje komaraca na području Grada Bijeljina, odnosno svih naseljenih mjesta, kako gradskih, tako i seoskih, industrijsko-privredne zone i pojaseva pružanja rijeka kanala i slično. O mikro lokalitetima će odlučivati Komisija za nadzor i kontrolu zajedno sa vođom tima i odgovornim rukovodiocem dezinsekcije – ljekar specijalista, epidemiolog ili higijeničar.

Što se tiče preparata za vršenje dezinsekcije, u suzbijanju larvi biće korišteni biološki insekticidi, a u suzbijanju odraslih formi insekticidi koji slabo ili uopšte ne remete biološku ravnotežu.

Podrazumijevano, vodiće se računa o zaštiti pčela, tako da će građani, udruženja pčelara, Higijensko-epidemiloška služba i Granična policija biti, putem sredstava javnog informisanja, blagovremeno obaviješteni o datumu i tačnom vremenu suzbijanja komaraca.

Prema uslovima ovog ugovora, dezinskecija će biti vršena od dana potpisivanja Ugovora do 31. oktobra ove godine.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

BIJELJINA: Predivno veče u Dvorovima uz bogat kulturno-umjetnički program (foto)

U Svetosavskom domu u okviru Hrama svetog velikomučenika Prokopija u Dvorovima obilježen Međunarodni dan maternjeg jezika.Učestvovali su bivši...

Bijeljinski bend „Plan B“ – prepoznatljiv u gradu po svom muzičkom repertoaru i žurkama koje prave na privatnim slavljima (video)

Muzički sastav “Plan B” jedan je od bijeljinskih lokalnih bendova koji je postao prepoznatljiv u gradu po svom...

Uskoro saobraćajni znakovi „divljač na putu“ na svim rizičnim lokacijama u Srpskoj

Lovački savez Republike Srpske obavještava korisnike lovišta u Republici Srpskoj da će u narednom periodu biti intenzivirane aktivnosti...

Dnevni horoskop za 23. februar

OVAN POSAO: Stekli ste utisak da imate neprijatelja ili da je konkurencija uspešnija. Lav i Strelac će vam iskreno...