POTPISAN UGOVOR O PROVOĐENJU DEZINSEKCIJE NA PODRUČJU BIJELJINE

Datum:

Share post:

Gradonačelnik LJubiša Petrović potpisao je danas ugovor o provođenju dezinskecije (suzbijanje komaraca) na području Grada Bijeljina sa DOO „Dezinsekcija“ iz Dvorova.

Iz gradskog Odjeljenja za poljoprivredu naglašavaju da je, u prethodnom periodu, bilo uoprnih opstrukcija u postupku realizacije javnih nabavki, iako je Gradska uprava, odmah po donošenju Plana javnih nabavki za 2022. godinu, izradila Nalog za pokretanje ove javne nabavke, kako bi čitav proces bio završen na vrijeme.

Predmet dezinskecije je suzbijanje komaraca na području Grada Bijeljina, odnosno svih naseljenih mjesta, kako gradskih, tako i seoskih, industrijsko-privredne zone i pojaseva pružanja rijeka kanala i slično. O mikro lokalitetima će odlučivati Komisija za nadzor i kontrolu zajedno sa vođom tima i odgovornim rukovodiocem dezinsekcije – ljekar specijalista, epidemiolog ili higijeničar.

Što se tiče preparata za vršenje dezinsekcije, u suzbijanju larvi biće korišteni biološki insekticidi, a u suzbijanju odraslih formi insekticidi koji slabo ili uopšte ne remete biološku ravnotežu.

TESTNA REKLAMA

Podrazumijevano, vodiće se računa o zaštiti pčela, tako da će građani, udruženja pčelara, Higijensko-epidemiloška služba i Granična policija biti, putem sredstava javnog informisanja, blagovremeno obaviješteni o datumu i tačnom vremenu suzbijanja komaraca.

Prema uslovima ovog ugovora, dezinskecija će biti vršena od dana potpisivanja Ugovora do 31. oktobra ove godine.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

MALO SUTRA: Dodik o zabrani tri prsta – Mogli bi zabraniti i ljubljenje tri puta i da se krstimo

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da je besposlen mozak đavolje igralište i da u duhu te...

Usvojena SARAJEVSKA DEKLARACIJA koja osuđuje dizanje tri prsta NENADA NEŠIĆA

Skupština Kantona Sarajevo jednoglasno je danas usvojila deklaraciju kojom se najoštrije osuđuje dizanja tri prsta ispred zajedničkih institucija,...

DVOROVI: Učenici generacije kumovali na školskoj slavi! (foto)

JU OŠ "Dvorovi" u Dvorovima proslavila je školsku slavu Svetog Savu. Prigodnom programom prisjetili su se lika i djela...

SVETI SAVA SVEČANO OBILJEŽEN U ŠKOLAMA NA MAJEVICI (foto)

Školska slava Sveti Sava i ove godine tradicionalno je proslavljena u centralnim osnovnim školama i njihovim područnim odjeljenjima...