Poslanici odbili skidanje tačke s dnevnog reda o kriminalizaciji klevete

Datum:

Share post:

Narodna skupština RS odbila je prijedlog poslanice SDS-a Maje Dragojević Stojnić da se krimnalizacija klevete skine s dnevnog reda.

Od 69 pristzunih poslanika za je bio samo 21 poslanik.

Nenad Stevandić je rekao da je poslanica Dragojević Stojić iz SDS-a predložila da se tačka dnevnog reda o kriminalizaciji klevete skine s dnevnog reda, ali poslanici su to odbili.

Dragojević Stojićeva je rekla da joj je žao što su samo predstavnici SDS, PDP i Nebojša Vukanović iz liste Za pravdu i red glasali za skidanje s dnevnog reda, a da su ostali bili uzdržani.

„Mi smo smatrali da ovo nema nikakvu osnovu da bude na NS RS i da ruši sve međunarodne konvencije“, rekla je ona.

dodala je da RS treba da ima što veću slobodu medija, i da je dosadašnja praksa dobra po kojoj su klevete rješavane kroz građanske parnice. Dodala je da je razočarana i da joj je žao što ovaj prijedlog nije naišao na razumijevane, uprkos protestima koji su jutros održani pred parlamentom.

Vukanović: Vladajuća koalicija protiv skidanja kriminalizacije klevete s dnevnog reda

Vladajuća kolalicija je protiv skidanja kriminalizacije klevete s dnevnog reda, rekao je šef Kluba poslanika Pokreta za pravdu i red Nebojša Vukanović.

„Upravo je završen ad hok kolegij NS RS na kojem smo razmatrali prijedlog poslanice Maje Stojnić da se povuče s dnevnog reda zakon o kriminalozaciji klevete, međutim vladajuća koalcija je bila na glasanju uzdržana i time su pokazali da su protiv skidanja s dnevnog reda“, rekao je Vukanović.

Vukanovuć je rekao da je još uvijek rano da se vidi kako će se završiti glasanje u četvrtak, jer kako je rekao postoje nesuglasice u vladajućoj koaliciji, ali da smatra da je teško očekivati da bi zakon stavili na dnevni red da nisu procijenili da imaju dovoljno glasova da ga usvoje.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: nezavisne.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Svečano otvaranje košarkaškog terena na stadionu Radnika

U sklopu stadiona Radnik u Bijeljini obnovljen je i stavljen u upotrebu za našu djecu i omladinu sportski...

BIJELJINA: Zvijezda 09 pobjednik u Laktašima

Gosti iz Semberije su konačno prekinuli niz poraza. U Premijer ligi im ne cvjetaju ruže, ali su u...

BIJELJINA: Radnik izbacio Borac iz Kupa Republike Srpske

Radnik izbacio Borac iz Kupa Republike Srpske Fudbaleri Borca neće imati priliku da odbrane trofej Kupa "Dr Milan Jelić"...

Korisnici Dnevnog centra za djecu u riziku u Bijeljini organizovali priredbu povodom Dječije nedjelje (foto)

Tradicionalno, prve sedmice oktobra, djeca iz Dnevnog centra za djecu u riziku Centra za socijalni rad Bijeljina, obilježavaju...