Posjeta ministra Šeranića djeci koja ljetuju u Bečićima u okviru projekta „Socijalizacija djece Republike Srpske – 2023. godine“ (foto)

Datum:

Share post:

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić sa saradnicima posjetio je za vikend djecu koja se nalaze na desetodnevnom ljetovanju u Bečićima, u okviru projekta „Socijalizacija djece Republike Srpske – 2023.godine“.

U Bečićima trenutno boravi četvrta ovogodišnja smjena od 120 djece iz Banjaluke, Laktaša, Bijeljine i Nevesinja, uz stručnu podršku vaspitača i stručnog osoblja.

Najmlađi učesnici projekta su za ministra i ostale goste uz pomoć stručnog osoblja, koji rade sa njima tokom boravka, pripremila priredbu i pokazali svoje talente.

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić istakao je da je uvijek srećan kada je okružen dječijom radošću i vedrinom.

Istakao je da mu je posebno drago što vidi da djeca u Projektu kvalitetno provode vrijeme, druže se, stiču nova iskustva, ohrabruju jedni druge, jačaju samopouzdanje i afirmišu potencijale.

“Ovaj projekat je izuzetno važan za njihovo odrastanje i razvoj, posebno kod osjetljivih kategorija djece, zbog čega mu posebnu pažnju posvećujemo i svi mi u Ministarstvu zdravlja i socijalne zaštite i Vladi Republike Srpske“, kaže ministar Šeranić.

Direktor JU Javnog Fonda za dječiju zaštitu Nedeljko Jović istakao je da je danas bilo veliko zadovoljstvo i čast ugostiti ministra Alena Šeranića i njegove saradnike. Srdačno se zahvalio Vladi Republike Srpske i resornom ministarstvu na dugogodišnjoj podršci u realizaciji projekta i poručio da će biti nastavljeno unapređenje projekta i u narednim godinama, a za dobrobit djece Republike Srpske.

Ovom prilikom Jović se zahvalio svim vaspitačima i stručnom osoblju koji dugi niz godina daju veliku podršku u realizaciji projekta.

U pitanju su kategorije djece koja kontinuirano učestvuju u Projektu od samog početka, prije svega djeca iz socijalno ugroženih porodica-korisnika prava iz socijalne i dječije zaštite, djeca iz višečlanih porodica, djeca iz porodica boračke populacije, djeca sa posebnim potrebama i hroničnim zdravstvenim smetnjama, kao i posebno nadarena djeca, talentovani sportisti i dr.

“U proteklih 20 godina projekat ,,Socijalizacija djece Republike Srpske“ obuhvatio je više od 36.000 učesnika, od čeka preko 29.000 djece, iz svih opština Republike Srpske“, podsjeća direktor Jović.

Tokom 2023.godine, u periodu od 1.juna do 24.septembra projektom će biti obuhvaćeno oko 1.700 djece, u 13 smjena.

Projekat „Socijalizacija djece Republike Srpske“ realizuje JU Javni fond za dječiju zaštitu Republike Srpske, u saradnji sa Ministarstvom zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske, a na osnovu Zakona o dječijoj zaštiti Republike Srpske i finansijsku podršku Vlade Republike Srpske.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Stanje na putevima u Srpskoj za 24. februar – Pretežno mokri kolovozi

IZVJEŠTAJ O STANJU NA PUTEVIMA 24.02.2024 07:10:46 REPUBLIKA SRPSKA Saobraćaj se u Republici Srpskoj odvija nesmetano, a vozi se po...

Naređena hitna evakuacija stanovnika: Vatrogasci se bore sa požarima u Australiji

Požar u australijskoj državi Viktorija nastavio je da se širi, zbog čega su vlasti naredile hitnu evakuaciju za...

U Bijeljini rođena JEDNA BEBA

U Republici Srpskoj u protekla 24 časa rođeno je 28 beba, od kojih 13 djevojčica i 15 dječaka. U...

Danas i sutra obilne padavine u Hercegovini

U subotu 24.02. Tokom noći i ujutru jak do olujni vetar. Vetar će tokom jutra oslabiti na severu,...