Od sutra posebni mobilni timovi Gradske uprave dolaze u Mjesne zajednice u Semberiji.

-Više ne morate do Gradske uprave, sada Gradska uprava dolazi kod vas, saopšteno je iz kabineta gradonačelnika Bijeljine.

Od srijede, 29. maja počinju sa radom posebni mobilni timovi koji će se nalaziti u Mjesnim zajednicama u sastavu predstavnika:

-Odsjeka za mjesne zajednice

-Odjeljenja za društvene djelatnosti

-Odjeljenja za stambeno-komunalne poslove i zaštitu životne sredine

-Odjeljenja za poljoprivredu i

-Odjeljenja za boračko-invalidsku i civilnu zaštitu

Mobilni timovi će svakog radnog dana od 9 do 14 časova biti u domovima kulture ili prostorijama Mjesnih zajednica po sljedećem rasporedu:

– 29. maj (srijeda) – Glavičice,

– 30. maj (četvrtak) – Balatun,

– 31. maj (petak) – Gornja Čađavica,

– 3. juna (ponedjeljak) – Popovi

– 4. juna (utorak) – Suvo Polje

Iz kabineta napominju da će dalji raspored naknadno biti objavljen.

Raspored obilaska mjesnih zajednica biće usklađen sa planiranom dinamikom posjeta, a zainteresovani mještani mogu ovim putem doći do informacija iz svih oblasti: od komunalnih poslova, preko infrastrukture, poljoprivrede, društvenih djelatnosti (obrazovanje – škole, subvencije, pronatalitetna politika…), pitanja statusa boraca, ratnih vojnih invalida i drugih pitanja iz nadležnosti ovih organizacionih jedinica.

Mobilnim timovima će se moći prijaviti komunalni problemi, ako ne radi ulična rasvjeta u nekoj od ulica, takođe će se moći dobiti informacije u vezi sa dinamikom šljunčanja, način ostvarivanja podsticaja u poljoprivredi, način ostvarivanja mogućnosti za dobijanje jednokratne novčane podrške, podrške za demobilisane borce koji su socijalno uvroženi i ratne vojne invalide, informacije o dinamici isplate i načinu ostvarivanja prava na subvencije za novorođeno dijete, za vrtiće, za đačke karte, za kupovinu seoskih kuća, za kupovinu toplotnih pumpi, za poljoprivredne podsticaje i drugo.

Od strane službenika koji će se nalaziti u mobilnim timovima moće se dobiti i informacije u vezi sa učešćem i prijavom za festival „Znanjem, pjesmom i igrom kroz Semberiju“.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име