POKRET ZA BIJELJINU: Neophodna je saradnja u Skupštini – MI ŽELIMO JAKU BIJELJINU!

Datum:

Share post:

Pred Konstitutivnu sjednicu Skupštine Grada Bijeljina koja će biti održana 25. januara, Pokret za Bijeljinu ističe da sadašnju većinu u gradu čini 23 od 31 odbornika, okupljeni oko koalicije „Dogovor za Bijeljinu“. 

Oni objašnjavaju da to govori da će više od 70 odsto građana Bijeljine imati svoje predstavnike u gradskoj vlasti i da većina nikad nije bila brojnija što je rezultat najšireg dogovora da se sve snage udruže oko jednog cilja – stvaranja uslova za što bolji život svih građana Bijeljine.

„Naša koalicija je veoma stabilna, preovladava trezvenost i ozbiljnost, kao i svjesnost da nema ekonomske i svake druge stabilnosti grada bez stabilnosti u odnosima političkih aktera. Skupštinsko rukovodstvo biće iz koalicije „Dogovor za Bijeljinu“, a skupštinsku većinu čini sedam političkih partija i to SNSD, SDS Semberija, DEMOS, Ujedinjena Srpska, Socijalistična partija, SDA i Pokret za Bijeljinu. Nažalost, ovaj put je Gradonačelnik mimo koalicije koja ima skupštinsku većinu, ali mi očekujemo korektnu i kvalitetnu saradnju bez blokade rada pojedinih institucija u Skupštini grada ni od strane Gradonačelnika niti od strane Skupštine grada“, navode iz Pokreta za Bijeljinu.

Kako kažu, oni poštuju 24.400 glasova koje je osvojio Gradonačelnik, ali da i on mora da prihvati činjenicu da je sedam političkih partija i 23 odbornika koalicije „Dogovor za Bijeljinu“ dobilo ukupno 38.000 glasova i da je to njihova snaga, politička realnost u gradskoj Skupštini i da je potrebna saradnja u interesu građana Semberije.

TESTNA REKLAMA

Pokret za Bijeljinu poručuje da je interes koalicije da u Semberiji budu završeni svi započeti projekti za bolji život građana i da budu pokrenuti svi najavljeni projekti, te i da i oni budu završeni.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

LOPARE: KOLO SRPSKIH SESTARA “MATI ANGELINA SRPSKA“ PROSLAVILO KRSNU SLAVU (foto)

Kolo srpskih sestara iz Lopara je obilježilo svoju krsnu slavu - Prepodobna mati Angelina Srpska. Tim povodom u hramu...

Kombajn oborio Ginisov rekord u žetvi pšenice

Poboljšane performanse New Holland kombajn CR8.90 Revelation su doprinijele ovom rekordu. Kompanija New Holland još jednom se upisala na...

Prva Liga Srpske: Glišić šokirao Zvijezdu 09, Rudar Prijedor okrenuo u nastavku

Kozara je šokirala Zvijezdu 09 i odnijela bod sa gostovanja. Ekipa iz Etno sela Stanišić je vodila 1:O sve...

SVRAKIN BLUZ URSULE JOVIĆ i porijeklo iz Broca – zaseok Jelaz

SVRAKIN BLUZ URSULE JOVIĆ i porijeklo iz Broca – zaseok Jelaz Glasoviti film Australija reditelja Baza Lurmana, romantična epska...