„POKRENIMO BIJELJINU“: Principe potpisale još tri političke partije (video)

Datum:

Share post:

Narodna koalicija „Pokrenimo Bijeljinu“ danas je potpisala Sporazum sa još tri političke partije, koji su saglasni sa odlukom za opoziv Gradonačelnika Petrovića.

Principe su potpisali predstavnici Pokreta „Uspješna Srpska“, Srpske radikalne stranke „Dr Vojislav Šešelj“ i Saveza za novu politiku..

Iz Narodne koalicije poručili su da se svakodnevno Narodnoj koaliciji „Pokrenimo Bijeljinu“ priključuje sve veći broj političkih subjekata, organizacija civilnog društva, sportskih udruženja, obrazovnih institucija i institucija kulture, kao i građana Bijeljine  i cijele Semberije.

Nemanja Janković, predsjednik GO Pokreta „Uspješna Srpska“ rekao je da se Bijeljina u posljednje dvije i po godine nalazi u stanju neaktivnosti i totalnom mraku. On je istakao da Bijeljini treba energičan čovjek koji će ostvariti konekciju sa Republičkom vlašću.

„Koalicija „Pokrenimo Bijeljinu“ će u narednom periodu, sa svim svojim snagama i energijom, krenuti u proces opoziva aktuelnog Gradonačelnika i poslije toga ćemo izabrati najboljeg kandidata koji će da obnaša tu funkciju. Bijeljini treba energičan čovjek, koji će okupiti ekipu ljudi koji znaju i mogu da urade dobre i pozitivne stvari za svakog pojedinca, neko ko će napraviti adekvatnu konekciju lokalne i Republičke vlasti. Bijeljina je lijep grad sa velikom perspektivom, ali ne može da se razvija bez adekvatnog kontakta i adekvatne komunikacije sa Republičkim organima“, kaže Janković.

Današnjem potpisivanju Sporazuma, prisustvovao je i član Predsjedništva Glavnog odbora SNSD-a, Nedeljko Ćorić. Ovom prilikom, Ćorić je rekao da je koalicija privržena ideji da Bijeljina bude Grad koji ide naprijed, a ne Grad koji je zamrznut u rukama jednog pojedinca.

„Naš nastup je timski nastup i mi želimo da djelujemo kao tim i smatramo da jedan ovako bitan i važan grad u Republici Srpskoj može samo voditi jedan tim predanih ljudi. Napravili smo političke pretpostavke i zajedno sa našim narodom krenuli u priču da izvršimo opoziv Gradonačelnika koji djeluje kao pojedinac i koji je zarobio sve institucije grada i stavio ih u jednu kancelariju, čak šta više, i to mu je malo, nego pokušava da oduzme i nadležnosti Skupštine Grada Bijeljina“, zaključio je Ćorić.

Iz Koalicije su poručili da je  masovno okupljanje oko Narodne koalicije „Pokrenimo Bijeljinu“ i podrška opozivu gradonačelnika Ljubiše Petrovića, dokaz je da je građanima Bijeljine i Semberije dosta mržnje i podjela.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

RAZVOJNA AGENCIJA BIJELJINA: Za podsticaj razvoja privrede planirano 400.000 KM

Razvojna agencija Bijeljine plasiraće u toku godine 400.000 KM za podsticaj razvoja privrede, navedeno je u programu rada...

BIJELJINA: Sve spremno za veliko hirurško druženje u Bolnici „Sveti Vračevi“

Sve je spremno za veliko hirurško druženje u Bolnici "Sveti Vračevi" U petak, 31.03.2023. U godini JZU Bolnica "Sveti...

VODOSNABDIJEVANJE ZA SVA SEMBERSKA SELA – KUCNUO JE ČAS

GEOTERMALNI IZVORI - BOGATSTVO BIJELJINE - VRIJEME JE DA BOGATSTVO ISKORISTIMO VODOSNABDIJEVANJE ZA SVA SEMBERSKA SELA - KUCNUO JE...

BOLNICA BIJELJINA: BEZ LISTI ČEKANJA KOD KARDIOLOGA (video)

Kardiolozi bijeljinske bolnice dobrovoljno su donijeli odluku da tokom ove sedmice, bez finansijske nadoknade, rade duple smjene kako...