„POKRENIMO BIJELJINU“: Principe potpisale još tri političke partije (video)

Datum:

Share post:

Narodna koalicija „Pokrenimo Bijeljinu“ danas je potpisala Sporazum sa još tri političke partije, koji su saglasni sa odlukom za opoziv Gradonačelnika Petrovića.

Principe su potpisali predstavnici Pokreta „Uspješna Srpska“, Srpske radikalne stranke „Dr Vojislav Šešelj“ i Saveza za novu politiku..

Iz Narodne koalicije poručili su da se svakodnevno Narodnoj koaliciji „Pokrenimo Bijeljinu“ priključuje sve veći broj političkih subjekata, organizacija civilnog društva, sportskih udruženja, obrazovnih institucija i institucija kulture, kao i građana Bijeljine  i cijele Semberije.

Nemanja Janković, predsjednik GO Pokreta „Uspješna Srpska“ rekao je da se Bijeljina u posljednje dvije i po godine nalazi u stanju neaktivnosti i totalnom mraku. On je istakao da Bijeljini treba energičan čovjek koji će ostvariti konekciju sa Republičkom vlašću.

„Koalicija „Pokrenimo Bijeljinu“ će u narednom periodu, sa svim svojim snagama i energijom, krenuti u proces opoziva aktuelnog Gradonačelnika i poslije toga ćemo izabrati najboljeg kandidata koji će da obnaša tu funkciju. Bijeljini treba energičan čovjek, koji će okupiti ekipu ljudi koji znaju i mogu da urade dobre i pozitivne stvari za svakog pojedinca, neko ko će napraviti adekvatnu konekciju lokalne i Republičke vlasti. Bijeljina je lijep grad sa velikom perspektivom, ali ne može da se razvija bez adekvatnog kontakta i adekvatne komunikacije sa Republičkim organima“, kaže Janković.

Današnjem potpisivanju Sporazuma, prisustvovao je i član Predsjedništva Glavnog odbora SNSD-a, Nedeljko Ćorić. Ovom prilikom, Ćorić je rekao da je koalicija privržena ideji da Bijeljina bude Grad koji ide naprijed, a ne Grad koji je zamrznut u rukama jednog pojedinca.

„Naš nastup je timski nastup i mi želimo da djelujemo kao tim i smatramo da jedan ovako bitan i važan grad u Republici Srpskoj može samo voditi jedan tim predanih ljudi. Napravili smo političke pretpostavke i zajedno sa našim narodom krenuli u priču da izvršimo opoziv Gradonačelnika koji djeluje kao pojedinac i koji je zarobio sve institucije grada i stavio ih u jednu kancelariju, čak šta više, i to mu je malo, nego pokušava da oduzme i nadležnosti Skupštine Grada Bijeljina“, zaključio je Ćorić.

Iz Koalicije su poručili da je  masovno okupljanje oko Narodne koalicije „Pokrenimo Bijeljinu“ i podrška opozivu gradonačelnika Ljubiše Petrovića, dokaz je da je građanima Bijeljine i Semberije dosta mržnje i podjela.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

TZ ŽUPANJA U BIJELJINI: Nastojimo obnoviti našu tradiciju i prenijeti je na našu djecu (foto, video)

Na 13. Međunarodnom sajmu turizma i gastrokulture u Bijeljini, izlagači su i prijatelji, gosti iz Turističke zajednice Grada...

Kreativna radionica u ugljevičkoj školi: Čvrsta veza između učenika, roditelja i učitelja

U povodu predstojećeg najvećeg hrišćanskog praznika-Vaskrsa roditelji učenika drugog razreda osnovne škole "Aleksa Šantić" iz Ugljevika održali su...

LOPARE I OVE GODINE U „RITMU EVROPE“ (foto)

U Centru za kulturu Lopare održana je audicija za najveći dječiji festival "Ritam Evrope", koji okuplja mlade talentovane...

Srpska za godinu dana „izgubila“ više manjih opština

Već više od 20 godina Republika Srpska ima negativan prirodni priraštaj, a takav trend nastavljen je i u...