Pojavio se novi snimak pada aviona u Moskvi (video)

Datum:

Share post:

Desetak dana posle stravične nesreće na moskovskom aerodromu Šeremetjevo pojavio se novi snimak prinudnog sletanja ruskog putničkog aviona prilikom kog se avion zapalio i stradala 41 osoba.

 

Na snimku se vidi kako pilot tek iz drugog pokušaja uspeva da prizemlji avion, a pre toga se nekoliko puta odbijao od piste kao lopta. Po 'tvrdom' sletanju, repni deo aviona se zapalio zbog čega je stradalo toliko ljudi.

Pilot Aeroflotovog aviona "superdžet-100" ispričao je kako je udar munje izazvao nesretni niz događaja i doveo do tragedije.

TESTNA REKLAMA

 

Kapetan leta Denis Evdokimov rekao je za ruske medije da je avion koji je poleteo u Murmansk sa 73 putnika i pet članova posade, morao je prisilno da sleti pošto su instrumenti prestali da rade zbog udara munje.

"Zbog munje smo izgubili radijsku vezu", rekao je pilot za ruski tabloid Komsomolsku Pravdu.

 

 

"Uspeli smo da uspostavimo vezu pomoću frekvencije za slanje signala u slučaju opasnosti, ali je bila kratka i isprekidana (…) Uspeli smo da progovorimo nekoliko reči, a zatim se veza izgubila", dodao je.
Kapetan je rekao da se avion zapalio zbog toga što je kod prizemljenja svom snagom udarila o tlo, a veruje se da je uzrok sigurno taj što su rezervoari bili puni goriva. Većina poginulih ugušila dimom koji je ispunio avion. Osim toga, dosta putnika je zadobila teške opekotine.

Izvor: kurir.rs

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

UGLJEVIK: Obavljene planirane aktivnosti na uređenju i opremanju izvorišta Česme“

Obavljene planirane aktivnosti na uređenju i opremanju izvorišta Česme" Poštovani sugrađani i saradnici obavještavamo vas da smo završili planirane...

LUKIĆ, DNS: Borci zaslužuju bolji položaj u društvu!

Lukić: Borci zaslužuju bolji položaj u društvu! ,,Kao borac VRS smatram da sam kompetentan da kritikujem postojeće stanje...

KMF Radnik Bijeljina ima još jednog reprezentativca

Da se u ekipi KMF Radnik MD Shop ozbiljno radi, to pokazuju rezultati u prethodne dvije sezone, ali...

15. redovna sjednica Skupštine Grada Bijeljina 24. avgusta

15. redovna sjednica Skupštine Grada Bijeljina zakazana je za 24. avgust sa početkom u 10.00 časova u Skupštinskoj...