Područna privredna komora Bijeljina predstavila digitalnu platformu Privredne komore RS (foto)

Datum:

Share post:

Područna privredna komora Bijeljina danas je organizovala promociju predstavljanja digitalne platforme Privredne komore RS za predstavnike privrednih društava, gradskih i lokalnih uprava sa teritorije djelovanja PPK Bijeljina.

Cilj prezentacije je predstavljanje digitalnih mogućnosti koje je razvila Privredna komora Republike Srpske za optimizaciju i ubrzavanja poslovnih procesa, efikasniji radni postupci i prilagođavanje modernim tehnološkim procesima rada.

Slobodan Dragičević, rukovodilac IT centra i glavni projektant u PKRS i sekretar granskog udruženja za informaciono-komunikacione tehnologije u PKRS rekao je da su digitalni servisi nešto što omogućava mnogo brži, lakši, efikasniji i učinkovitiji rad privrednim društvima.

“Naša privredna društva, na ovaj način, imaju mogućnost da postanu kompatibilna sa drugim tržištima u regionu i svijetu. Danas predstavljamo devet servisa koje Komora ima i koju su potpuno digitalizovani. Najveći broj tih servisa smo razvili kao Web platforme u okviru razvijanja sistema kvaliteta, sve te platforme su razvijene na našim poddomenima i prati ih savremeni IS. Većina naših usluga podržava i Cloud tehnologije i najnovije tehnologije koje su aktuelne u svijetu i koje omogućavaju nesmetan protok informacija i da na jednom mjestu Komora bude garant za privredna društva koja su u mogućnosti da budu partneri nekim zainteresovanim kompanijama. U tom partnerstvu Komora radi aktivno na unapređenju njihovog poslovanja”, objasnio je Dragičević.

Digitalni servisi PKRS su privredni registar – pRegis, veb sajt PKRS i PPK Bijeljina, InfoBiz RS, QM sistem, poslovni registar RS, berza roba, proizvoda i usluga, praktična nastava eUgovori i društvene mreže.

“Privredna komora je razvila privredne centre od kojih je najznačajniji Centar za digitalnu transformaciji i njegov cilj i zadatak je da domaće kompanije povežemo zajedno sa potrebom privrede i da njihova rješenja softverske aplikacije i sve ono što nude na tržištima da ponude našim kompanijama sa čim bi nastala veća poslovna aktivnost u nekom sveobuhvatnom smislu, a s druge strane da se postignu značajni rezultati koji će pratiti određene trendove”, istakao je Dragičević.

Pitanje digitalizacije, odnosno digitalne transformacije u javnom i privatnom sektoru posljednjih godina dobija na sve većem značaju, a proces digitalizacije i primjene digitalnih rješenja u poslovnim procesima neophodan je za podizanje konkurentnosti naše ekonomije i privrede.

“Privredna komora kroz set poslovnih aktivnosti, angažovanjem stručnih ljudi, učinila je ozbiljne iskorake kako bismo privredi RS ponudili određene servise koji će unaprijediti njihovo poslovanje. Digitalna transformacija je prepoznata kao jedna od kčljučnih aktivnosti na kojoj moramo raditi i ja ću vas podsjetiti da je PPK skromnijim kapacitetima generisala neke projekte u toku ove godine gdje smo za jedan broj privrednih subjekata u saradnji sa Ekonomskim fakultetom napravili besplatno veb sajtove. Digitalizacija je nešto što je opšte prrepoznato u društvu, a pogotovo u Privrednoj komori kao ključna aktivnost u kojoj moramo istrajati”, zaključio je Stevo Savić, predsjednik PPK Bijeljina.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Film ”GARAVICE” 10. marta u Bijeljini – jedno od najvećih stratišta srpskog naroda u Drugom svjetskom ratu

Dokumentarni film „Garavice“, o jednom od najvećih stratišta srpskog naroda u Drugom svjetskom ratu, biće prikazan u nedjelju,...

Članovi Predsjedništva BiH u Antaliji sa Ajhorstovom

Članovi Predsjedništva BiH sastali su se u Antaliji sa izvršnim direktorom za Evropu u Evropskoj službi za spoljne...

Miličević poručio Upravi ERS: Smanjite cijenu struje, dosta je eksperimenata!

Smanjite cijenu struje na onu koju smo imali prije vaših eksperimenata, poručio je dr Milan Miličević, predsjednik Srpske...

PUCANJ KOJIM JE POČEO RAT: Dan kada je ubijen srpski svat Nikola Gardović

Na današnji dan 1992. godine ispred Stare pravoslavne crkve na Baščaršiji Ramiz Delalić zvani Ćelo ubio je srpskog...