Podrška za razvoj organske plasteničke proizvodnje korisnicima usluga Dnevnog centra za djecu u riziku Bijeljina (foto)

Datum:

Share post:

U okviru projekta „Razvoj i implementacija programa kao odgovor na potrebe djece sa poremećajima u ponašanju“, korisnici usluga Centra za socijalni rad Bijeljina- Dnevnog centra za djecu u riziku su dobili baštenski namještaj za dvorište i plastenik koji je postavljen u bašti Dnevnog centra.

Ovakav vid podrške djeci sa poremećajima u ponašanju će u mnogome koristiti kao podrška za razvoj organske proizvodnje tokom cijele godine, kroz radnookupacionu terapiju. Planirani su uzgoji začinskog bilja, cvijeća i paradajza, te plasiranje gotovih proizvoda iz plastenika na ljeto 2024. godine. Sve aktivnosti će biti usmjerene na učenje djece o životnom ciklusu biljaka od sjemenke do ploda, stvaranje svijesti o zdravom načinu života, ishrani, organskim proizvodima i sticanju radnih navika u skladu sa njihovim uzrastom i interesovanjima, a uz pomoć i nadzor radnika Dnevnog centra.

Projekat je sufinansiran od strane Evropske unije – IPA Program prekogranične saradnje Srb-BiH 2014-2020 u partnerstvu Pokrajinskog zavoda za socijalnu zaštitu iz Novog Sada sa Centrom za socijalni rad Stara Pazova i Centrom za socijalni rad Bijeljina.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

XII tradicionalni turnir u malom fudbalu „HASE HIT OPEN“ počinje 22. juna

XII po redu tradicionalni turnir u malom fudbalu „HASE HIT OPEN", koji svake godine organizuje selo Hase biće...

Trijumf mladih rukometaša Bijeljine (foto)

Mladi rukometaši Bijeljine, dječaci rođeni 2010. i mlađi pobjednici su turnira Vilsbiburg Kup 2024. koji je održan u...

Dodik i Vučić na molitvi u Hramu Svetog Save pred odlazak predsjednika Srbije u Njujork

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik prisustvovao je jutros sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem molitvi u Hramu Svetog Save...

BODIROGA: Neka Dodik potpiše Izborni zakon RS i SDS će ga podržati za predsjednika

''Vladajuća koalicija u Republici Srpskoj odavno je spremna izaći na izbore koje je raspisao CIK, a današnji sastanak...