Počelo larvicidno UNIŠTAVANJE KOMARACA u Bijeljini

Datum:

Share post:

Na osnovu naloga gradskog Odjeljenja za privredu preduzeće „Eko zaštita“ juče je otpočelo larvicidno uništavanje komaraca na teritoriji svih 70 bijeljinskih mjesnih zajednica.

Na terenu je pet timova koji rade od 07 do 19 časova, a dinamika posla podložna je izmjenama, u zavisnosti od vremenskih uslova.

Sredstvo koje preduzeće „Eko-zaštita“ koristi za larvicidno suzbijanje komaraca je neškodljivo za životnu sredinu i živi svijet u tretiranoj vodi, kao i za bilo koji organizam koji tu vodu koristi za piće.

Prije početka dezinsekcije preduzeće „Eko zaštita“ je u periodu od 24. do 26. aprila izvršilo monitoring brojnosti larvi i odraslih formi komaraca na području Grada Bijeljina. Ovim postupkom je utvrđeno da su na teritoriji Semberije prisutne larve komaraca svih veličina, dok odrasle forme komaraca još uvijek nisu registrovane i zbog toga će biti tretirane po potrebi.
 
Dešavanja u Bijeljini
Izvor: Gradska uprava

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Dnevni centar za djecu sa smetnjama u razvoju u Bijeljini obilježio Međunarodni dan osoba sa invaliditetom – Potrebno je afirmisati njihove kapacitete (foto)

Korisnici Dnevnog centra za djecu sa smetnjama u razvoju Centra za socijalni rad u Bijeljini, druženjem sa gostima...

PREMINUO pukovnik Pavle Pajo Milinković prvi komandant Prve posavske brigade IBK VRS

U Rumi je u 75. godini preminuo pukovnik Pavle Milinković -Pajo, prvi komandant Prve posavske brigade Vojske Republike...

Crveni krst RS povodom Međunarodnog dana volontera, šalje poruku poštovanja i zahvalnosti volonterima i aktivistima (foto)

Obilježavajući 5. decembar – Međunarodni dan volontera, Crveni krst Republike Srpske posredstvom strukture koju čine 64 opštinske i...

NSRS, Odbor za predstavke u Bijeljini: Zadovoljavajuća bezbjednost i poštovanje prava u zavorima

Predsjednik Odbora Narodne skupštine Republike Srpske za predstavke, prijedloge i društveni nadzor Zagorka Grahovac izjavila je danas da...