Počela podjela paketa socijalno ugroženom stanovništvu u zajedničkoj akciji Crvenog krsta i Centra za socijalni rad (foto)

Datum:

Share post:

Danas je počela podjela paketa hrane i higijene za socijalno najugroženije sugrađane grada Bijeljina. Tokom današnje akcije biće podijeljeno 100 paketa u vrijednosti od 70KM.

Milorad Sofrenić, direktor JU Centar za socijalni rad, rekao je da se Centar za socijalni rad, zajedno sa Crvenim krstom već godinama trudi da obezbijedi određen kontigent sredstava za nabavku paketa za socijalno ugrožene stanovnike.

Paketi će biti podijeljeni socijalno ugroženom stanovništvu koji se nalaze na spisku Centra za socijalni rad.

„Na ovaj način pokušavamo da obradujemo ljude, da im malo olakšamo ove praznike, da pomognemo u ovim teškim vremenima, a sve to uspijevamo zahvaljujući ljudima dobre volje i donatorima. Obezbjedili smo preko 200 paketa čija je vrijednost paketa oko 70KM“, rekao je Sofrenić.

TESTNA REKLAMA

On je istakao da socijalne kategorije imaju i redovna primanja. Kreću se od 100KM do 300KM, nedovoljna su za život, ali su ipak značajna.

Aleksandar Savić, sekretar Crvenog krsta Bijeljina, ističe da zajednička akcija traje već 12 godina.

„Danas ćemo podijeliti oko 100 paketa, a ostatak ćemo da podijelimo 3., 4., i 5. januara. Prikupili smo preko 200 paketa koji sadrže osnovne životne namirnice i higijenske pakete. Mislim da će biti od izuzetne pomoći. Kada budemo dijelili pakete pred Božić, dijelićemo i pakete od 25kg brašna koje nam je donirala Vlada RS“, rekao je Savić.

On je istakao da već godinama postoje tri firme koje izlaze u susret akciji, a to su Spektar Drink, Sport Vision i Intergaj.

Kao i svake godine do sada, bez obzira na cijene, Intergaj će obezbjediti 50 pečenica, koja će biti podijeljene pred Božić.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Procurile specifikacije novog Xiaomi tableta

Xiaomi Pad 5 tu je od jeseni 2021. godine te ga i dalje mnogi smatraju best buy modelom...

AGRO SAVJET: Projektovanje đubrenja vinograda pomoću onlajn kalkulatora

Mineralna ishrana u vinogradarskoj praksi ima veliki značaj. Optimalan režim mineralne ishrane se uspostavlja za vrijeme podizanja vinograda....

U Bijeljini rođene DVIJE BEBE

U porodilištu bolnice „Sveti Vračevi“ u Bijeljini u protekla 24 časa rođen je jedan dječak i jedna djevojčica. Broj...

SERVISNE INFORMACIJE za 3. februar: Prekidi u snabdijevanju vodom

Zbog priključenja novih korisnika na vodovodnu mrežu, danas će, u vremenu od 08:00 do 14:30 časova, dolaziti do...