Počela podjela paketa socijalno ugroženom stanovništvu u zajedničkoj akciji Crvenog krsta i Centra za socijalni rad (foto)

Datum:

Share post:

Danas je počela podjela paketa hrane i higijene za socijalno najugroženije sugrađane grada Bijeljina. Tokom današnje akcije biće podijeljeno 100 paketa u vrijednosti od 70KM.

Milorad Sofrenić, direktor JU Centar za socijalni rad, rekao je da se Centar za socijalni rad, zajedno sa Crvenim krstom već godinama trudi da obezbijedi određen kontigent sredstava za nabavku paketa za socijalno ugrožene stanovnike.

Paketi će biti podijeljeni socijalno ugroženom stanovništvu koji se nalaze na spisku Centra za socijalni rad.

„Na ovaj način pokušavamo da obradujemo ljude, da im malo olakšamo ove praznike, da pomognemo u ovim teškim vremenima, a sve to uspijevamo zahvaljujući ljudima dobre volje i donatorima. Obezbjedili smo preko 200 paketa čija je vrijednost paketa oko 70KM“, rekao je Sofrenić.

On je istakao da socijalne kategorije imaju i redovna primanja. Kreću se od 100KM do 300KM, nedovoljna su za život, ali su ipak značajna.

Aleksandar Savić, sekretar Crvenog krsta Bijeljina, ističe da zajednička akcija traje već 12 godina.

„Danas ćemo podijeliti oko 100 paketa, a ostatak ćemo da podijelimo 3., 4., i 5. januara. Prikupili smo preko 200 paketa koji sadrže osnovne životne namirnice i higijenske pakete. Mislim da će biti od izuzetne pomoći. Kada budemo dijelili pakete pred Božić, dijelićemo i pakete od 25kg brašna koje nam je donirala Vlada RS“, rekao je Savić.

On je istakao da već godinama postoje tri firme koje izlaze u susret akciji, a to su Spektar Drink, Sport Vision i Intergaj.

Kao i svake godine do sada, bez obzira na cijene, Intergaj će obezbjediti 50 pečenica, koja će biti podijeljene pred Božić.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Predsjednik SO Lopare Milenko Ristić na obilježavanju Dana grada Banjaluka

Predsjednik Skupštine opštine Lopare Milenko Ristić je u ime Opštine Lopare boravio na obilježavanju Dana grada Banjaluka. Ristića je...

Vlada Srpske dala zeleno svjetlo za uvođenje sistema „Amber Alert“

Vlada Republike Srpske usvojila je danas Informaciju o uspostavljanju Sistema hitnog obavještavanja javnosti u slučaju nestanka maloljetnog lica...

MINISTAR NEŠIĆ se sastao sa sekretarom Savjeta bezbjednosti Rusije Nikolajem Petruševom (foto)

Danas sam se sastao sa sekretarom Savjeta bezbjednosti Rusije Nikolajem Petruševom. Razgovarali smo o bezbjednosnim izazovima sa kojima se...

Predstavnici Privredne komore RS i PPK Bijeljina posjetili firmu „Rakić Komerc“ iz Batkovića

"Rakić Komerc" iz sela Batković kod Bijeljine bavi se proizvodnjom i prodajom konzumnih jaja, stočne hrane i proizvodnjom...