U subotu, 30.marta povodom Svjetskog dana svjesnosti o autizmu u Bijeljini je po treći put održana inkluzivna manifestacija pod nazivom ,,I moj pogled na svijet jednako je lijep“.

U velikoj sali Centra za kulturu ,,Semberija“ mnogobrojna publika imala je priliku da vidi umijeće djece sa poteškoćama u razvoju, kao i njihovih drugara urednog razvoja koji su im i ovaj put pružili podršku.

Veliki utisak na publiku ostavile su životne priče roditelja djece sa poteškoćama u razvoju. Ono što ovu manifestaciju izdvaja od prethodnih jeste njen regionalni karakter. Učesnici su, pored Bijeljine, bili iz Milića, Ugljevika, Lopara…

Glavni cilj ove manifestacije, prema riječima jednog od organizatora, Jelene Tešić, bio je podići svijest o osobama sa autizmom i drugim poteškoćama.

„Nažalost, svijest je još uvijek na nezavidnom nivou, jer podrška izostaje čak i od većine stručnih radnika koji rade sa ovom populacijom. Važno je da sve svi uključimo kao društvo i obezbijedimo iste uslove za sve u njemu“, ističe Tešić.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име