PLAĆANJE NERADA: NSRS odlučuje o ukidanju "bijelog hljeba"

Datum:

Share post:

Ukidanje takozvanog "bijelog hljeba" naći će se pred poslanicima Narodne skupštine RS na predstojećem devetom redovnom zasjedanju.

Potpredsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Milan Petković uputio je u skupštinsku proceduru dva nacrta zakona čijim bi se usvajanjem ukinula ova neopravdana, ali i nemoralna privilegija, po kojoj izabrana i postavljena lica u RS pola godine nakon prestanka mandata imaju pravo na platu, plaćene poreze i doprinose.
 

Radi se o Nacrtu zakona o izmjenama Zakona o statusu funkcionera jedinica lokalne samouprave i Nacrtu zakona o izmjeni Zakona o radnim odnosima u državnim organima.

U razlozima za donošenje ovih zakona, predlagač Milan Petković je naveo da postoji potreba da se ukine ova neopravdana privilegija.

On je ranije obrazložio da je u prošlom sazivu 37 poslanika i delegata, nakon prestanaka mandata u Narodnoj skupštini i u Vijeću naroda Republike Srpske, ali i ministara koristilo bijeli hljeb, za šta je u neto iznosu Vlada Srpske izdvojila 600.000 KM.

Dešavanja u Bijeljini

Izvor: mondo.ba

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

„Proizvođači imaju veće zalihe“ Snižene cijene PELETA i ogrevnog drveta u Srpskoj

Cijene peleta i ogrevnog drveta u Republici Srpskoj znatno su opale, a građanima se preporučuje da sada, ako...

ĐUKIN: Dom zdravlja ove godine obilježava 30 godina postojanja (video)

Dom zdravlja Bijeljina ove godine obilježava jubilej - 30 godina postojanja. "Dom zdravlja Bijeljina se 1994. godine odvojio od...

Zemljotres u Crnoj Gori

Zemljotres jačine 2,7 Rihtera pogodio je Crnu Goru. Zemljotres je registrovan u 10.39 časova. Kako se navodi, epicentar potresa bio...

Otac Predrag Popović – Šta treba uraditi sa prošlogodišnjom čuvarkućom

Na Veliki petak običaj i vjera nalažu da jaja treba farbati rano ujutru na Veliki petak, ali neće...