PETROVIĆ: Treba da izvršimo Javnu nabavku ležaja i sobe za upravnu inspektorku, jer ne izlazi iz gradske administracije

Datum:

Share post:

Gostujući u emisiji „MAT“ BN Televizije, Gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović, govorio je o inspekciji i reviziji koja se konstantno vrši u Gradskoj upravi, a kako kaže, po političkoj osnovi.

Još jedna od optužbi na račun Gradonačelnika Petrovića, a upućena od ministarstva finansija jeste da je nezakonito realocirao sredstva. Tada je Petrović odgovorio da ga navedene zamjerke ne zanimaju i da će građanima Semberije pomoći, pa kako – tako.

„Sugrađani ne smiju da budu taoci bilo kakvih inspekcija i pritisaka koje dolaze sa aspekta budžetske inspekcije pri ministarstvu finansija, glavne službe za reviziju Republike Srpske. U ovom prvom kvartalu tekuće godine sve jedna moguća inspekcija, počev od Upravne inspekcije, koja ne izlazi iz Gradske uprave grada Bijeljina, gdje su se fokusirali samo na kontrole u Bijeljini, gdje traže pomoć inspektora, podršku od strane, recimo Istočnog Sarajeva. Upravna inspektorka iz regije koja pokriva Istočno Sarajevo dolazi u Bijeljinu samo da bi se kontrolisala gradska administracija. Olakšavajuća okolnost ovdje je što apsolutno ništa ne krijemo, nego sve jedan dokument, sa ponosom, kažemo, evo ljudi izvolite kontrolišite. Što se tiče boravka Upravne inspekcije, moram da vam kažem na jedan šaljiv, ali veoma realan način. Mi bi trebali da izvršimo javnu nabavku ležaja i sobe za upravnu inspektorku, što znači da ne izlazi iz gradske administracije. Budžetska inspekcija je imala kontrolu u predreferendumskom periodu i dolaze sada isto tako u ovom prvom kvartalu. Ali ono što je novitet još jedan, najiskusniji, odnosno oni koji su zaposleni u Gradskoj upravi po dvije – tri decine kažu, Gradonačelniče, nikad nije ovako bilo po stepenu, obimu i broju kontrola. Nikada se nije desilo da dolazi glavna služba za reviziju po dva osnova“, kaže Petrović, te dodaje da je ponosan na svaki revizorski izvještaj, jer nijedna marka nije otišla „stanputicom“, nego narodu.

Petrović ističe da na svako rješenje budžetske inspekcije koriste i redovne i vanredne pravne likove, zahvaljujući pravnom timu u Kabinetu Gradonačelnika. Kako kaže, izvojevali su mnoge pravne bitke protiv „nakaradnog režima“.

„Na njihovim licima kada dolaze u Gradsku upravu i kada obavimo taj inicijalni, početni razgovor, na njihovim licima i u njihovim neformalnim razgovorima se čuje onaj prizvuk da dolazak u Bijeljinu nije bio njihov izbor, nego onih koji su naredili to, a naredili su sve po političkoj liniji. Mi smo navikli na to i ne krijemo nijedan izveštaj. Ne krijemo nijedan jedini dokument. Tako nam je sa inspekcijama, tako nam je sa revizijama, tako nam je i sa istražnim organima u Policijskoj upravi, Okružnom javnom tužilaštu i ko god zatraži dokument, a sve u cilju istine i pravde“, kaže Petrović.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

RK „Bijeljina“ ubjedljivom igrom savladala „Slaviju“

Bijeljina ubjedljivom igrom savladala Slaviju 49:20 Utakmica u kojoj je trener Bijeljine Slaven Lončar pružio šansu mlađim igračima koji su...

Pokret za Bijeljinu proslavio Krsnu slavu – Svetog Vasilija Ostroškog Čudotvorca (foto)

Pokret za Bijeljinu danas je proslavio svoju krsnu slavu Svetog Vasilija Ostroškog Čudotvorca, šestu godinu za redom. Milenko Mitrović,...

ŽIVI U NARODU: Kako je ugašena Vojska Republike Srpske!

Nastanak Vojske Republike Srpske (VRS) i njen ratni put, već je uveliko poznat. Ali njen mirnodopski razvoj, pre...

GODIŠNJI KONCERT U ČAST KRSNE SLAVE: KUD „Ravno Polje“ proslavio Svetog Vasilija Ostroškog i 15 godina rada

GODIŠNJI KONCERT U ČAST KRSNE SLAVE: KUD „Ravno Polje“ proslavio Svetog Vasilija Ostroškog i 15 godina rada Članovi Kulturno-umjetničkog...