PETROVIĆ: Nadamo se da neće biti „bolesnih“ opstrukcija kada budemo radili na projektima rekonstrukcije (video)

Datum:

Share post:

Gostujući u Jutarnjem programu RTV BN, Gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović komentarisao je plan budućeg ulaganja u domove kultura određenih mjesnih zajednica.

„Moram da konstatujem da smo, nažalost, u velikom broju Mjesnih zajednica zatekli loše stanje kada su u pitanju zgrade domova kultura. Potreban je društveni, kulturni život u Mjesnim zajednicama, a da bi se odvijao, jedan od osnovnih preduslove je da imate adekvatne prostorije. Uvijek se sa radošću sjećam divnih dana kada sam, zajedno sa drugarima, učestvovao na festivalu „Znanjem, igrom i pjesmom kroz Semberiju“, gdje smo se na jednom mjestu takmičili kroz teorijska znanja, kroz etnologiju, odnosno upoznavanje narodnih običaja, kroz sve narodne igre naših predaka i nakon izvjesnog vremena (već duži niz godina) taj festival je ugašen. To je nešto što je sabiralo ljude, pogotovo u jesenjim, zimskim mjesecima kada su od najmlađih do najstarijih dolazili da navijaju za mještane svojih mjesnih zajednica. Vi vidite da je to stalo. Nama je upravo namjera da oživimo i taj Festival, a oživjećemo ga tako što ćemo obezbijediti uslove za to“, rekao je Petrović i nastavio.

Minut 6:54

„Za ovu godinu, predvidjeli smo rekonstrukcije domova kultura. Izabrani su najbolji ponuđači u smislu rekonstrukcije Doma kulture u Amajlijama, Doma kulture u Trnjacima, dogradnje sportskog objekta pri fudbalskom klubu u Međašima, rekonstrukcije krova Centra za kulturu, krova koji prokišnjava i peta situacija, odnosno rekonstrukcija kapele Sofki Nikolić, našoj umjetnici od prije 50 godina. Nadam se da za ovu godinu neće biti nikakvih „bolesnih“ opstrukcija, moram tako da kažem, uvijek je to kod nas znak pitanja. Želimo da rekonstruišemo kapelu i vratimo joj stari sjaj. Da kažemo da smo dostojanstveni potomci. To je društvena odgovornost i ja se zahvaljujem ovom prilikom građanima na inicijativama koje su podnosili. Tu smo da slušamo glas naroda i da u skladu sa tim postupamo“, istakao je Petrović. 

Kako je rekao budžetska sredstva koja su obezbjeđena za rekonstrukciju ovih lokacija iznose oko 180.000 KM.

„Nećemo stati na tome. U toku tekuće godine krenućemo i sa rekonstrukcijama u drugim domovima kultura kako bismo stekli osnovne preduslove za odvijanje boljeg društvenog, kulturnog života. Kad je u pitanju ulaganje u kulturu, imamo potrebu da kažemo da za Razvojni program UN – UNDP teče tenderski rok, nabavka koncertnog klavira u Gradu Bijeljina – sami rok dolaska se bliži“, zaključio je Petrović.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com / rtvbn.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

U 2024. oživljava “stari, dobri“ festival “Znanjem, pjesmom i igrom kroz Semberiju“ (foto)

Ono čime se Semberija može ponositi su vrijednosti koje će ove, 2024. godine ponovo biti oživljene u novom...

Bijeljinske rukometašice grabe ka tituli (foto)

Dva dana, dvije utakmice i dvije pobjede! Ostvarile su ovo rukometašice ŽRK "Radnik" iz Bijeljine koje su proteklog...

MZ “POPOVI“: Bez i malo stida gradonačelnik se oglasio u vezi Doma kulture u Popovima! (foto)

Na tekst gradonačelnika Bijeljine oko neodržavanja prostorija u Domu kulture Popovi oglasila se i  MZ Popovi preko FB...

LJUBIŠA PETROVIĆ: Užasan simak iz Popova – neodgovornost i neodržavanje Doma kulture (foto,video)

-Nemojte da ovakve slike se šire iz naših sela, molim vas, minimum koji možemo uraditi je da pokupimo...