PETROVIĆ : Evo šta je Grad Bijeljina u prvih deset dana nove 2024. isplatio bez usvojenog rebalansa budžeta Grada za 2023.

Datum:

Share post:

Gradonačelnik Bijeljine obratio se javnosti putem svog FB naloga prezentujući šta je u Bijeljini  u prvih deset dana nove 2024. godine isplaćeno bez usvojenog rebalansa budžeta Grada za 2023., a post prenosimo u cjelosti:

Grad Bijeljina je u prvih deset dana nove 2024. godine uspio da bez usvojenog rebalansa budžeta Grada za 2023. godinu isplati:

97.000, 00 KM subvencija za sve novorođene bebe od septembra 2023. godine do kraja 2023.godine

325.944, 00 KM za subvencije za boravak djece u vrtićima za mjesece septembar, oktobar i novembar u povećanom iznosu od 30% od ukupne cijene

94.297,00 KM za subvencije za prevoz učenika u osnovnim školama za mjesece oktobar i novembar

70.890, 00 KM za stipendije za novembar i decembar za stare studente

Ukupno je isplaćeno iz budžeta grada za 2023. godinu 583.131,91 KM u prvih deset dana januara, kako niko od građana ne bi bio oštećen, a pored toga i da pomognemo porodičnim budžetima građana u vrijeme praznika, kada svi znamo da su troškovi izuzetno veliki.

Sve isplate su obavljene putem mojih naredbi i potpisanih pojedinačnih zaključaka, a uz pomoć vrijednih radnika Gradske uprave koji su ostajali poslije radnog vremena i do duboko u noć, ne bi li sve isplate bile realizovane.

Pored toga napominjem da je Grad Bijeljina uredno isplatio i novembarska davanja svim korisnicima socijalne zaštite čim je resorno ministarstvo doznačilo svoj dio (50% se izdvaja iz budžeta Grada i 50% sa republičkog nivoa), isto će tako biti učinjeno i za decembarska potraživanja/davanja.

Do kraja januara Grad Bijeljina će isplatiti i preostale jednokratne podrške za liječenje oboljele djece i punoljetnih građana Bijeljine, koje su bile predviđene budžetom za 2023.godinu.

U januaru počećemo i sa isplatom podsticaja za pšenicu za 2023. godinu, sredstvima iz budžeta za 2023.godinu u iznosu od 10 feninga po kilogramu, baš onako kako smo i obećali.

Napominjem da je Upravni odbor Agrarnog fonda usvojio odluku za isplatu 4 feninga po kilogramu, ali uprkos tome Grad će ispuniti svoje obećanje i vršiti isplatu 10 feninga po kilogramu pšenice, više o tome poslije 15.01.2024. hodine na presu iz Gradske uprave.

Grad Bijeljina nikome dužan neće ostati, kakve god prepreke imali, građani to neće i ne smiju osjetiti!

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Uspješno izvedena pokazna vježba “Spasavanje 24 – Bratunac” (foto)

U Bratuncu je juče uspješno izvedena pokazna vježba „Spasavanje 24 - Bratunac“, koju je Republička uprava civilne zaštite...

DODIK NAKON SASTANKA SA BLANAROM “BiH u EU može samo bez Šmita i stranih sudija” (foto)

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je nakon sastanka sa ministrom inostranih poslova Slovačke Jurajem Blanarom da je...

U Bijeljini rođene ČETIRI BEBE

Dvanaest beba rođeno je u Banjaluci, po četiri u Bijeljini i Gradišci, u Zvorniku tri, po dvije u...

VRIJEME DANAS toplo i promjenljivo oblačno

Ujutru i prepodne umereno do pretežno oblačno, oko reka i po kotlinama ponegde magla. Na jugu i krajnjem...