PET MAGAZIN: Saveti za siguran i prijatan put sa psom

Datum:

Share post:

Letnji odmor ne bi trebalo da znači da ostavljate svog četvoronožnog prijatelja kod kuće. Sa dobrim planom i prpremom, vaš pas može biti deo avanture i uživati u zajedničkom putovanju! Evo nekoliko korisnih saveta za siguran i prjatan odmor sa psom tokom leta.

Pre putovanja, obavezno posetite veterinara
Proverite da li je vaš pas u dobrom zdravstvenom stanju. Takođe, raspitajte se o aktuelnim bolestima u području gde putujete i preduzmite neophodne preventivne mere. U nekim slučajevima, veterinar će preporučiti i dodatnu vakcinu.

Obezbedite udobnost tokom puta
Osigurajte da vaš pas ima dovoljno mesta u vozilu i da se oseća prijatno. Razmotrite upotrebu transporter-boksa i sigurnosnih pojaseva, kako biste sprečili neželjene incidente. Pas u autu treba da bude siguran, kao i ljudi. Usled iznenadnog kočenja može doći do povreda, pa je potrebno o tome misliti pre.

Planirajte redovne pauze
Psi, baš kao i ljudi, moraju da odmore i protegnu noge tokom dužeg putovanja. Pronađite odgovarajuća mesta za šetnju i osveženje, ali vodite računa o vrućini i spoljašnjim uslovima.

Uvek birajte dog friendly destinacije
Pre nego krenete, istražite smeštajne objekte, restorane i parkove koji dozvoljavaju prisustvo pasa. Na taj način, izbeći ćete neprijatna iznenađenja tokom putovanja. Znači, nije dovoljno samo da znate da je sve prilagođeno psima tamo gde idete, nego je potrebno naći takva mesta i na putu – kako biste imali gde, bez problema, da odmorite.

Ne zaboravite osnovne stvari
Ponesite dovoljno hrane, vode, posude za hranjenje, omiljene igračke i lekove koje vaš pas koristi. Takođe, imajte kopije njegovih veterinarskih podataka i identifikacionih oznaka.

Prilagodite aktivnosti psu
Uključite ga u šetnje, trčanje i druge aktivnosti, ali izbegavajte izlaganje visokim temperaturama. Najbolje je da najtopliji deo dana preskočite uvek, jer to je dobra ideja i za vas i za vašeg psa.

Sledite ove savete i pripremite se za nezaboravan odmor sa vašim psom. Putovanje sa ljubimcem pruža posebno zadovoljstvo i jača vašu povezanost, stvarajući uspomene koje će trajati ceo život.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: petmagazine.rs

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Članovi Omladinskog kruga MIZ Tuzla posjetili Bijeljinu (foto)

U nedjelju, 03. decembra 2023. godine, članovi Omladinskog kruga Medžlisa Islamske zajednice Tuzla na čelu sa predsjednikom Edinom...

MILIĆEVIĆ, načelnik Opštine Šamac DOBITNIK PRIZNANJA “Kapetan Miša Anastasijević”

Pod sloganom “Otadžbina se brani stvaralaštvom”, u Privrednoj komori Republike Srpske održana je promocija projekta “Put ka vrhu”,...

Na današnji dan PREMINUO Mirza Delibašić

Na današnji dan 2001. godine napustio nas je jedan od najboljih košarkaša ibsportista, Mirza Delibašić. Delibašić je preminuo 2001....

1/8 FINALA KUPA SRPSKE U FUTSALU: KMF Radnik MD Shop u Goraždu

U prostorijama Fudbalskog saveza Republike Srpske danas su izvučeni parovi osmine finala Kupa Republike Srpske u futsalu, piše...