PET MAGAZIN: Kako rashladiti mačke tokom letnjeg perioda

Datum:

Share post:

Rashlađivanje mačaka može biti izazov, posebno tokom toplih letnjih meseci. Međutim, na raspolaganju su nam nekoliko efikasnih metoda za rashlađivanje, koje možemo da koristimo.

Voda
Obezbedite svežu vodu uvek dostupnu za vašu mačku. Možete dodati kockice leda u posudu sa vodom kako bi je malkice ohladili. Ako mačka neće da pije vodu, pokušajte sa nekoliko posuda sa vodom u prostoriji u kojoj boravi, kao i sa fontanom za vodu, koja će joj vrlo verovatno privući pažnju.

Hladnoća
Stavite ohlađene jastučiće u prostoriji, kako bi snizili temperaturu okoline. Postoje i brojne prostirke za rashlađivanje, a sigurno je da uz pomoć klime možete da održavate temperaturu prostorije u granicama normalne.

 

 

Ventilacija
U svakom slučaju, osigurajte dobru ventilaciju u prostoru gde se mačka nalazi. Upotrebite ventilatore ili otvorite prozore kako bi strujao svež vazduh. Podsećamo, mreže na prozorima su obavezne!

Hladovina
Osigurajte dovoljno hladovine u dvorištu ili na balkonu za vašu mačku, ukoliko izlazi. Ona mora da ima zaklon od sunčeve svetlosti. Nikako je ne puštajte napolje tokom najtoplijeg dela dana, to se podrazumeva.

Gruming
Redovno četkajte mačku kako biste uklonili višak dlake i pomogli joj da se ohladi.

Naposletku, najvažnije je da pratite mačku i obratite pažnju na znakove pregrevanja, kao što su letargija, brzo disanje ili povećano lizanje. Ako primetite ove simptome, odmah potražite veterinarsku pomoć. Uvek je najbolje konsultovati se sa veterinarom kako biste dobili individualne savete za rashlađivanje tokom vrućih dana – jer veterinar poznaje vašu mačku i upoznat je sa njenim zdravstvenim stanjem.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: Minja cat

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

1/8 FINALA KUPA SRPSKE U FUTSALU: KMF Radnik MD Shop u Goraždu

U prostorijama Fudbalskog saveza Republike Srpske danas su izvučeni parovi osmine finala Kupa Republike Srpske u futsalu, piše...

City Mall iz Bijeljine u Zvorniku otvorila retail park – ZVORNIK CITY PARK (foto)

U BiH je jučer otvoren još jedan retail park, dio je mreže koja se brzo širi U Bosni i...

Gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović skuplja potpise i formira udruženje građana!?

Gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović (SDS) skuplje potpise s ciljem da registruje udruženje građana, saznaje Srpskainfo u tom gradu. Kako...

ALEKSANDAR ĐURĐEVIĆ: Ima novca za isplatu 30% subvencija roditeljima čija djeca idu u privatne vrtiće (foto)

Ima novca za isplatu 30% subvencija roditeljima čija djeca idu u privatne vrtiće, neistine i manipulacije su da...