PET MAGAZIN: Kako muzika utiče na pse

Datum:

Share post:

Nakon višedecenijskog istraživanja muzike i frekvencija, kako bi saznao na koji način utiču na ljude, Majkl Tirel je došao do iznenađujućeg zaključka – muzika ima veliki uticaj i na kućne ljubimce.

Muzika može olakšati anksioznost, ublažiti nervozno ponašanje i smanjiti lajanje i režanje. Ali, postoji pobjednička formula za muziku kako bi ona zaista uticala na nas i naše ljubimce, a tajna leži u frekvenciji.

Tokom istraživanja muzike, Tirel je znao da klasična muzika, poput Mocarta, Betovena, Baha i drugih ima određeni dobar efekat za ljubimce. Ali, u stvaranju muzike koja ima različite frekvencije, pronašao je potpuno novi koncept muzike koja je na potpuno novom nivou. To je kao muzika iz lifta – ne dosađuje vam, već vas zapravo opušta. Majkl je osnivač “Wholetones” muzike i istoimenog kanala na YouTube-u na kojem stavlja primjere svojih radova. Njegove kolekcije se sastoje iz različitih frekvencija koje bude pozitivnu energiju i smanjuju bilo kakvu negativnost.

Ali, šta je u stvari frekvencija? Sva muzika je kreirana uz pomoć frekvencije – a jedan herc znači da postoji jedan zvučni talas po sekundi. Tirelova savršena muzika, za smirivanje pasa je komponovana na frekvenciji od 396 herca, odnosno 396 zvučnih talasa po sekundi. Ove stvari neće predstavljati ništa prosječnoj osobi, jer vi znate kakva vam se muzika sviđa i da li je dobra. Ali, ono što ne znate jeste da osjećate frekvenciju bilo da ste toga svjesni ili ne. Zato njegova muzika može biti dobra za pse, jer oni osjećaju frekvenciju malo drugačije nego mi. Uporedite to sa pištaljkom za pse – mi je ne čujemo, oni da, a sve zbog frekvencije.

“Životinje su osjetljive na te frekvencije i mogu ih čuti čak i kada je zvuk dosta smanjen”, rekao je Majkl. Tako da, ako imate psa koji ne čuje dobro (od starosti ili nekog zdravstvenog problema) probajte da mu pustite muziku na frekvenciji od 396 herca. Promjene će se sigurno dešavati u njegovom ponašanju, pogotovo ako laje i reži s vremena na vrijeme.

Sljedeći put kada vaš ljubimac bude u stresnoj situaciji, pustite mu zvukove meditacije (ili Wholetones, Majlovu muziku) na određenoj frekvenciji i obratite pažnju na to da li se njegovo ponašanje mijenja, odnosno, da li se smiruje, prenosi magazin.novosti.rs.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: novosti.rs

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

BIJELJINA: Novo rukovodstvo mladih NPS – Katarina Stević, Bojan Perić i Teodora Pavlović (foto)

Sinoć je u Bijeljini održan izbor rukovodstva Aktiva mladih Narodne partije Srpske. Dosadašnji predstavnici AM su se zahvalili na...

TRIVIĆEVA: Stanivuković je “Dodikov čovjek”, biću kandidat za gradonačelnika Banja Luke

“Očekujem podršku opozicije, biću kandidat za gradonačelnika” Trivićeva ponovila da je Stanivuković “Dodikov čovjek” Ostajem pri stavu da ću...

Po cijeloj Evropi se otvaraju rudnici litijuma, a ima ga i u Srbiji i u Srpskoj: Tvrde da bez njega nema budućnosti

Dani automobila na naftne derivate su odbrojani. U Evropskoj uniji njihova prodaja biće zabranjena od 2035. godine, što znači...

RADULOVIĆ, MODRIČA: Potpisani ugovori sa predstavnicima poslovnih subjekata za dodjelu novčanih sredstava (foto)

Načelnik opštine Jovica Radulović, potpisao je danas, 29. februara ugovore sa predstavnicima poslovnih subjekata sa područja opštine Modriča...