PERIĆ: Interes građana Ugljevika je saradnja a ne sukobi

Datum:

Share post:

Načelnik opštine Ugljević Vasilije Perić izjavio je danas da je dogovorom deblokiran rad Skupštine opštine Ugljevik jer građani, administracija, privrednici i poljoprivrednici ne treba da podnose ili trpe zbog bilo čijih političkih nesporazuma.

Novu skupštinsku većinu, koju su formirali  SDS, SNSD, PDP, NDP i SDA u Ugljeviku, jednoglasno je podržalo 17 prisutnih odbornika, od 23 koliko Skupština ima.

“Mislim da je to najbolje, u suprotnom, imali bismo dalju blokadu i to bi sigurno išlo na štetu svih građana opštine”, ocijenio je Perić u izjavi Srni.
On je naveo da nije od onih koji će reći da nikada neće ići sa političkim protivnicima u interesu građana opštine, te istakao da su na svu sreću uspjeli postići dogovor da se deblokira rad Skupštine.

Perić je podsjetio da je rad lokalne skupštine bio blokiran od februara i da su zbog toga trpjeli građani Ugljevika, jer nisu bile usvojene neke od osnovnih odluka, a bliži se i kraj godine i usvajanje budžeta za narednu.

TESTNA REKLAMA

“Našli smo način da to prevaziđemo i očekujem da će u budućnosti svi odbornici Skupštine opštine Ugljevik raditi u najboljem interesu građana i da ćemo uspjeti da razgovaramo, da se dogovaramo, s ciljem daljeg napretka naše lokalne zajednice”, rekao je Perić.

Perić /SDS/, koji je na čelu opštine Ugljevik u šestom mandatu, smatra da na lokalnom nivou ne bi trebalo da imaju velike političke razlike već da pronalaze mostove saradnje i da zajedno sarađuju u interesu građana opštine Ugljevik, Republike Srpske, pa i BiH i cjelokupnog regiona.

Opština Ugljevik ima oko 16.000 stanovnika i jedna je od najrazvijenih opština u Republici Srpskoj, a Perić ističe da su postigli značajne rezultate u proteklih 20 godina.

“Imamo pozitivne ekonomske rezultate i u posljednje dvije godine, realan rast prihoda privrede za sedam odsto i rast izvoza za 54 odsto, čak i u uslovima globalne krize i pandemije virusa korona”, naveo je načelnik Ugljevika.

Perić je naglasio da uvijek treba tražiti puteve saradnje, a ne puteve razmirica i sukoba. On nije želio da komentariše bilo čije negativne stavove na današnji dogovor u Ugljeviku, ali je dodao da je od početka u SDS-u i da je nikada neće napustiti.

Dešavanja u Bijeljini

Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

PROBLEM SA STRUJOM naselja Knez Ivo od Semberije – ELEKTRO BIJELJINA: Riješićemo problem (video)

Stanovnici naselja Knez Ivo od Semberije obratili su se portalu Dešavanja u Bijeljini kako bi iznijeli u javnost...

NEŠKOVIĆ (SDS) IZABRAN ZA DELEGATA U DOMU NARODA PS BiH

Posalnik SDS Želimir Nešković iz Lopara, na današnjoj Posebnoj sjednici Narodne skupštine Republike Srpske, je izabran za delegata...

BIJELJINA: Organizovana regionalna konferencija „Sigurne zajednice za sigurnu budućnost građana“ (foto)

Danas su u Bijeljini, u okviru Projekta jačanje otpornosti na prirodne katastrofe i unapređenje strategija pripravnosti (PREPS) u...

Na šta novac troše predstavništva Republike Srpske u inostranstvu?

Predstavništva Republike Srpske u inostranstvu dobila su još novca iz budžeta. Drugi put ove godine. Početkom ove, za...