PERFEKTNI ĐOKOVIĆ: Srbinu trofej i u Dubaiju

Datum:

Share post:

Novak Đokovićje osvojio turniru u Dubaiju nakon što je u finalu sa 2:0 savladao Stefaosa Cicipasa sa 2:o,po setovima je bilo 6:3, 6:4. Srpskom teniseru ovo je 79. ATP trofej kojim je srušio tradiciju da prvi nosilac ne pobjeđuje drugog na ovom turniru.

Đoković i Cicipas su na startu imali odličan servis. Novak je dobio prvi gem, a Grk je uzvratio sjajnim servisom i bez izgubljenog poena došao do 1:1. Cicipas je uspijevao da dođe do poena na svoj servis upravo zahvaljujući tom segment a prijetio je Grk nekoliko puta  imao je brejk loptu u petom gremu, koju je Novak spasio.

U osmom gemu Đoković je napokon došao do brejk lopte. Nije pogodio Grk prvi servis, ali Novak nije bio agresivan . Ipak iskoristio je izlazak rivala uslijedio je pasing za 5:3. Srpski teniser je zatim ovjerio prvi set.

Na startu drugog dijela teniseri su u prva četiri gema bili veoma sigurni na svoj servis pa je rezultat bio 2:2. Đoković je u petom gemu uspio da unese nervozu u igru grčkog tenisera. Na 15:30 Cicipas je napravio duplu grešku i srpski teniser je došao do brejka. Gubitak servisa nije poremetio Grka koji je odmah napravio ribrejk i vratio se u meč.

Đoković je u tim trenucima pokazao svoju snagu. Uspio je još jednom da napadne rivala , iskoristio je duplu servis grešku rivala i došao do 5:4 pa je servirao za meč. Bio je siguran za slavlje.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: sport.blic.rs

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Zvezda je ponovo šampion Srbije: Olajinka i Šerif ovjerili 35. titulu prvaka

Crvena zvezda je šampion Srbije sedmi put u nizu! Četiri kola prije kraja Superlige, tim Vladana Milojevića je...

Branislav Borenović uputio čestitke Milošu Vučeviću „Uvjeren sam da će SAVLADATI SVE IZAZOVE, a da će Srbija nastaviti putem napretka i razvoja“

Upućujem iskrene čestitke g. Milošu Vučeviću povodom izbora na poziciju predsjednika Vlade Republike Srbije. Rekao je ovo na društvenoj...

OTKAZANI BROJNI LETOVI Snažno nevrijeme ponovo zahvatilo Dubai

Najveći grad Ujedinjenih Arapskih Emirata Dubai ponovo je zahvatio pljusak, a avio-kompanija Emirejts bila je prinuđena da otkaže...

Episkop Fotije: NEKA BUDE VOLJA TVOJA (Veliki Četvrtak)

Na Sveti i Veliki Četvrtak sveti oci, koji su dobro uredili preuzeto od svetih apostola, svetih i Božanskih...