U organizaciji Planinarsko-ekološkog društva “Acer” iz Vlasenice, opštine Vlasenica i Turističke organizacije opštine Vlasenica, i ove godine kao i svake, od 1972. godine, sa izuzecima, održava se Pohod u Pjenovac. Planinari iz planinarskih društava iz Republike Srpske, Srbije, Federacije BiH, Hrvatske i Sjeverne Makedonije, sa magistralnog puta Vlasenica-Han Pijesak, u jutarnjim satima, kod Pećine, izašli su iz vozila i krenuli na stazu dugu oko 16 km.

„ I ove godine krećemo u Pohod u Pjenovac. Prijavilo se preko 80 planinarskih društava sa prostora bivše Jugoslavije, njih oko 1500 planinara. Sama činjenica da se odazvao ovoliki broj planinara govori u prilog tome da je Pjenovac poznata destinacija za planinarenje. Sinoć smo za goste priredili planinarsko veče, družili smo se i uživali, a danas krećemo na Javor planinu. Staza nije teška, dužine je oko 15-18 km, pripremili smo čaj i lovački pasulj za učesnike, a svakako je cilj dobro druženje. Veliki broj planinara dolazi duži niz godina, što nam je jako drago,“ izjavila je sekretar Planinarsko-ekološkog društva „Acer“ iz Vlasenice, Vesna Došić.

Ona se zahvalila svima koji su potpomogli da se ovaj događaj realizuje, opštinskoj upravi Vlasenica i načelniku opštine Miroslavu Kraljeviću, Turističkoj organizaciji opštine Vlasenica i PS Vlasenica, koji su tu za sve učesnike da se osjećaju ugodno i bezbjedno i nada se da će, iako je Pohod svakako tradicija naše opštine, ova manifestacija trajati još dugi niz godina. Posebno ističe da je sretna što vidi veliki broj mladih ljudi, ljubitelja prirode.

Iz Planinarskog kluba „Orfej“ iz Beograda Maja Hočić kaže da je drugi put ovdje i da joj se izrazito dopada staza i naši ljudi. Navodi da joj nedostaje snijeg ove godine, ali svakako ističe da je cilj planinarenja dobro druženje.

„Vlaseničani su odlični domaćini i to je jedan od razloga što smo ponovo ovdje. Stiglo nas je iz „Orfeja“ 13 članova i sigurno ćemo doći i naredne godine. Danas očekujemo lijepo druženje, lijepu šetnju. Ovdje se osjećamo kao kod svoje kuće“ , navodi ova Beograđanka.

Natalija Maksimović iz Planinarskog društva „Gučevo“ iz Loznice navodi da je prvi put ovdje. Često planinari po Republici Srpskoj, ali je ovdje, u ovoj akkciji, prvi put i njih 27 iz „Gučeva“ će uživati u predivnoj prirodi i druženju.

Manifestacija „Pohod u Pjenovac“ je nešto što je simbol opštine Vlasenica. Planinski turizam je nešto što ova opština može da ponudi, sama činjenica da svake godine u Pohodu učestvuje sve veći broj učesnika, uliva optimizam našim sugrađanima za dalje.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: vlasenica24.info

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име