PDP: Svi treba da učestvujemo u obnovi Kostajnice

Datum:

Share post:

Predsjednik Partije demokratskog progresa Branislav Borenović sa poslanicima PDP-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske i Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Jelenom Trivić i Mirom Pekić posjetio je juče Кostajnicu.

"Važno je da svi damo svoj doprinos, da svi u svojim kapacitetima učestvujemo u obnovi Кostajnice nakon razornog zemljotresa. Pored institucija Republike Srpske, zajedničkih institucija BiH, lokalne zajednice, svi treba da iskoristimo kontakte sa međunarodnim donatorima čija je misija pomoć nakon prirodnih katastrofa", kazao je Borenović.

On je rekao da je predsjednica Opštinskog odbora PDP Кostajnica Diana Čekić kontaktirala fondaciju iz Švajcarske koja je posjetila Кostajnicu i obećala izgradnju stambenih objekata za najugroženije porodice koje su ostale bez svojih domova.

Borenović je rekao da očekuje da komisija za procjenu štete završi izvještaj u što skorijem rok, kako bi se moglo što prije i što konkretnije djelovati. On je rekao da je PDP spreman da pruži svoj doprinos obnovi Кostajnice:

"Pored pomoći različitih nivoa vlasti, koji imaju obavezu da rade na sanaciji štete, vjerujem da će i sada, kada je Кostajnici potrebna pomoć, prevladati solidarnost koja krasi naš narod i PDP će svakako, u svojim kapacitetima, učestvovati u obnovi Кostajnice“, rekao je Borenović. 

TESTNA REKLAMA

Diana Čekić, predsjednica Opštinskog odbora PDP-a Кostajnica, rekla je da se PDP stavio na raspolaganje opštinskoj administraciji i načelniku opštine: 

"Već smo ostvarili kontakte sa međunarodnim organizacijama sa kojima smo kao stranka imali dobru saradnju i trenutno imamo dogovor o izgradnji deset stambenih jedinica. Zahvalni smo predsjedniku Borenoviću i našim poslanicima što su došli da se lično uvjere u kakvom je stanju danas Кostajnica, te nakon što sačekamo izvještaje komisija, utvrdićemo tačno na koje još načine kao partija možemo djelovati“, istakla je Čekić. 

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: rtvbn.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

BUDI RADNIK: Sutra u Centru za kulturu predstavljanje novih igrača FK ’’Radnik’’ i najava prodaje sezonskih ulaznica

Sutra, (ponedeljak, 15.avgust 2022.)  će se u Galeeriji  Centra za kulturu „Semberija“ sa početkom u 17..00 časova održati pres...

PROMOTIVNI FILM O OPŠTINI – “Lopare majevička oaza“ (video)

Ove godine o opštini Lopare je snimljen promotivni film pod nazivom „Lopare majevička oaza“. Načelnik opštine Lopare Rado Savić...

U OBUDOVCU KOD ŠAMCA ODRŽANA TRADICIONALNA DESETA „KOTLIĆIJADA“

U Obudovcu na „Jekića jezerima“ održana je tradicionalna deseta „Kotlićijada“, gdje su u spremanju vrsnih i ukusnih kotlića...

HOŠIĆ, ZVIJEZDA 09: NEMOJTE NAM OTIMATI POBJEDU

Ekipa Zvijezde 09 odigrala je neriješeno 1:1 sa ekipom Kozare, a nakon meča vidno ljut i izrevoltiran sudijskom...