“PASS“ iz Ljeskovca kod Bijeljine privodi kraju IZGRADNJU nove FABRIČKE HALE

Datum:

Share post:

U Ljeskovcu posluje jedno od najuspješnijih preduzeća u oblasti automobilske industrije u RS i BiH, preduzeće „PASS“ koje se bavi proizvodnjom komponenti za vodeće proizvođače u autoindustriji, „Mercedes“, „Peugeot“, BMV i druge.

Nedaleko od postojećeg proizvodnog pogona, površine oko 5.000 m2, u kome je zaposleno oko 450 radnika, gradi se nova proizvodna hala površine 11.000 m2. Objekat, sa novom trafostanicom snage četiri megavata i pristupnom saobraćajnicom koštaće oko 6.000.000 KM.

 Rado Maletić, direktor i vlasnik nekadašnjeg preduzeća „S.E.P.“, a sada direktor  preduzeća „PASS“, u većinskom vlasništvu njemačkog preduzeća „PASS“, kaže da je  njemački „PASS“ u jednoj godini investirao toliko sredstava koliko je bivše preduzeće „S.E.P.“ investiralo za deset godina.

„ Naš cilj je da sa završetkom nove hale i instaliranjem novih mašina omogućimo zapošljavanje još oko 500 radnika, tako da bi se konačna cifra zaustavila na 950 radnika. Ovo je najveća poslijeratna investicija na području Bijeljine u oblasti industrijske proizvodnje. Osim dobrih i kvalifikovanih radnika, nama će u narednom periodu trebati i mašinski inženjeri, tehnolozi, dobri menadžeri. Pripremamo se za novo poslovno razdoblje u kome ćemo izbacivati i nove proizvode za najprestižnije evropske i svjetske proizvođače automobila. Ovih dana u našoj fabrici bili su auditori iz „Forda“, „BMW“ i drugih automobilskih giganata koji žele da se proizvodi iz Ljeskovca direktno transportuju u njihove fabrike, bez prethodnog transporta u Njemačku. Ispitali su kompletan proces proizvodnje ovdje i dali su nam zeleno svjetlo, što se tiče kvaliteta naših proizvoda“, kaže Maletić, ističući da se u dogledno vrijeme pored nove proizvodne hale  može izgraditi još 13.000 m2 novog poslovnog prostora.

„ Pripremamo se i za izgradnju nove upravne zgrade, površine oko 1.800 m2. Prije dvanaest godina niko nije ni slutio da će na poljani, na kojoj se sijala samo djetelina, iznići potpuno nova fabrika. Za sve to je bila neophodna vizija, upornost i naporan rad. Ulaskom njemačkog kapitala u naše preduzeće napravljen je korak od sedam milja. Njemački partner se opredijelio za nas, jer je u startu znao da smo respektabilna firma, nikome ništa nismo dugovali, a prednost je i u tome što smo šezdesetak kilometara udaljeni od auto –puta“, kaže Rado Maletić.

TESTNA REKLAMA

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: semberija.info

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

EPISKOP FOTIJE: Neka svako uradi koliko može da ovaj grad bude bolji za život (foto)

BIJELjINA PROSLAVILA SVOJU SLAVU - DAN SVETOG PANTELEJMONA Večernjim bogosluženjem u Crkvi Svetog Đorđa, svečanom litijom centralnim gradskim ulicama,...

Sve više se traži montažni krov nad glavom

Poskupljenje građevinskog materijala u BiH, ali i hronični nedostatak radne snage odrazili su se na to da sve...

NEŠIĆ, DNS: Saberi se, Brane, jer zna Srpska!

Saopštenje predsjednika DNS RS Nenada Nešića prenosimo u cjelosti: "Tvita Borenović da sam 'treći ljiljan'. Nisko i primitivno! I to...

BORENOVIĆ NEŠIĆU: “Javio se i treći ljiljan“

Predsjednik PDP RS, Branislav Borenović, oglasio se na društvenoj mreži Twitter odgovarajući predsjedniku DNS, Nenadu Nešiću na prozivku...