Pašalić i Tasovac posjetili Tutnjevac – Vlada je tu da pomogne poljoprivredne proizvođače

Datum:

Share post:

Ministar poljoprivrede u Vladi Republike Srpske Boris Pašalić posjetio je danas opštinski odbor SNSD Ugljevik, a tom prilikom je obišao i domaćinstvo Zorana Gligorevića iz Tutnjevca, koji se bavi voćarstvom i uzgojem stoke.

“Ovo je dokaz da se na prostoru Ugljevika može organizovati uspješna animalna i voćarska proizvodnja. Mi smo imali ove godine određene poteškoće, jer su na tržištu postojali viškovi, a Vlada je intervenisala dva puta. Prvi put na prelasku iz prošle u ovu godinu, kada smo izdvojili dva miliona maraka za interventni otkup junadi zbog prestanka izvoza mesa u Tursku”, rekao je ministar Pašalić.

“Ponovo smo intervenisali ove jeseni, jer smo vidjeli da je, zbog smanjenog konzuma, smanjene potrošnje mesa, došlo do prezasićenja tržišta crvenog mesa. Imali smo viškove junadi i utovljenih svinja, pa smo odvojili tri miliona maraka iz kompenzacionog fonda. Naravno, jasno je da time nismo riješili problem, ali smo relaksirali situaciju, a čim bude potrebe reagovaćemo i dalje”, dodao je on.

Milutin Tasovac, kandidat SNSD-a za načelnika opštine Ugljevik, podsjetio je da, za razliku od tvrdnji koje stižu iz opštinske uprave Ugljevik, Vlada Srpske pomaže i subvencioniše poljoprivredne proizvođače.

“Zadovoljstvo mi je što smo u domaćinstvu uzornog domaćina Zorana Gligorevića koji se bavi voćarstvom i uzgojem stoke, proizvodnjom mesa. I on je još jedan dokaz i pokazatelj da ovdašnji domaćini imaju velike podsticaje i pomoć od Vlade Republike Srpske. Dakle, ono što pričaju iz opštine, da takve pomoći nema, to jednostavno nije istina. Ovo su pokazatelji da stvari stoje drugačije, sami ljudi su lično rekli da imaju podsticaje, da imaju pomoć od Vlade. Važno je reći da će još veću pomoć imati bude bolja konekcija opštine i Vlade, koja sada ne postoji. To će biti, ako Bog da, od 15. novembra”, naglasio je Tasovac.

Dalibor Lazarević, kandidat za odbornika SNSD Ugljevik, kaže da je Tutnjevac selo koje je poznato po razvijenoj poljoprivredi, naročito po voćarstvu. 

“Odavde je i poznata šljiva koja se izvozi širom Evrope, koja je vrhunskog kvaliteta. Ali, potrebno je dodatno razviti i stočarstvo, jer ima dosta dobru perspektivu. Nadam se da će se ostvariti dobra konekcija opštine sa ministarstvom i Vladom, kako bi se što više ulagalo u poljoprivredu, kako bi se što više mladih zadržalo na selu”, istakao je Lazarević.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

KUDA IDE PARTIZAN? Bez titule 7 godina, dug 45 miliona evra, igrači bježe

Igor Duljaj je još jedan u nizu trenera koji su potrošeni i koji su platili ceh lošem radu...

Odbornici SO Ugljevik jednoglasni na tematskoj sjednici: UGLJEVIK NE DA RUDNO BOGATSTVO I OBRAZ!

Odbornici Skupštine opštine Ugljevik na današnjoj tematskoj sjednici jednoglasno su donijeli zaključke kojima se traži od nadležnih institucija...

I za ove prvomajske praznike Sindikat za sutra sprema posni radnički pasulj

Radnici, opasuljite se! Sindikat za sutra sprema posni radnički pasulj i ove PRVOMAJSKE PORUKE Savez sindikata Republike Srpske ne...

JELENA TRIVIĆ: Paradoks je da pravosnažno osuđivani investitor podnosi Krivičnu prijavu protiv nekog ko ukazuje na kršenje Zakona (foto)

-Nažalost, paradoks je da investitor, koji je inače pravosnažno osuđivan, podnosi Krivičnu prijavu protiv nekog ko ukazuje na...